Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na své věci

TEPLICE - Nenechávejte svůj majetek bez dozoru; Z jeslí odnesl kotle... 

Pozor na své věci
     Policisté na Teplicku se v poslední době ve zvýšené míře zabývají vyšetřováním krádeží, při kterých pachatelé využívají nepozornosti občanů a využívají toho, že si lidé nadávají dostatečný pozor na své věci. Jen během posledního týdne zaevidovali policisté 7 trestných činů a 5 přestupků, při kterých oznamovatelé přišli o peníze, doklady, platební karty, mobilní telefony a další věci celkem za více jak 85 tisíc korun. Nejčastěji zloději využijí volně odložených aktovek a kabelek, které lidé nechají bez dozoru při nákupech, nebo při nakládání nákupu do vozidla na parkovišti. Největší škodu způsobil dosud neznámý lapka poškozenému, kterému v teplickém obchodním centru během chvíle, kdy oznamovatel jedl, odcizil kabelu s penězi, doklady, platebními kartami a fotoaparátem v celkové hodnotě přesahující 24 tisíc korun.
     Zlodějům také nahrává roztržitost lidí, což dosvědčuje příklad ženy, která si na přepážce pošty nechala ležet peněženku s doklady a penězi a odešla z místa pryč. Vrátila se sice během několika minut, ale peněženka se sedmi tisíci byla nenávratně pryč. Stejně dopadl muž, který zapomněl svůj mobilní telefon za bezmála pět tisícovek na stolku předzahrádky jedné z teplických restaurací. I on o svůj majetek během chvilky přišel.
     Lapkové také využívají pěkného počasí a vydávají se na koupaliště. Ve dvou případech z uplynulého týdne řešili policisté krádeže u vodní nádrže Barbora, kde zloději využili chvíle, kterou poškození strávili ve vodě a obrali je o jejich peníze i oděvní svršky.
     Policisté proto doporučují občanům, aby si více všímali svých věcí, během nákupů nenechávali své tašky bez dozoru v nákupních košících a v případě, že se vypraví k vodě, aby s sebou pokud možno nebrali žádné cennosti, nebo požádali důvěryhodnou osobu, aby jim věci během koupání pohlídala.
 
Z jeslí odnesl kotle
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do objektu dětských jesliček v Teplicích. Z prostor kotelny následně odcizil dva plynového kotle, jejichž hodnota byla vyčíslena na 45 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z chatky zmizela sekačka
     O benzínovou sekačku přišel v Bílině majitel zahradní chatky. Neznámý pachatel se vloupal na pozemek a poté i do chatky, ze které strunovou sekačku v hodnotě 6 tisíc korun odcizil. Dalších tisíc korun bude stát majitele objektu oprava zničených dveří. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dva roky za mřížemi.
 
Na děti se platit musí
     Až pět let ve vězení může strávit muž, který neplní svou zákonnou povinnost a od roku 2010 neplatí výživné na svého nezletilého syna. Za rok se dluh vyšplhal až na 18 tisíc korun, muž byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, za který již byl v minulosti odsouzen.
 
 
Teplice, 19. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem