Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na trio

Český Krumlov – Dejte si pozor na vykutálené zloděje! (Hlasová schránka 974 232 116) 

Dva pro zatím neustanovení muži ve věku asi 20-25 let a stejně stará žena včera, v neděli 7. června 2009 v podvečer rafinovaně kradli. Muže si vyhlédli pravděpodobně v prodejně v obci Lipno nad Vltavou a poté ho na parkovišti oslovili.
Svůj čin měli dokonale promyšlený, protože jeden z mužů požádal poškozeného o zapalovač. Ten řekl, že ho nemá, že je nekuřák. Muž se ale nedal odbít a přesvědčil poškozeného, aby použil zapalovač, který je v autě. Zatímco poškozený muži připaloval, nechal nákup i s peněženkou ležet na sedadle spolujezdce. Toho využil druhý muž či žena a peněženku s finanční hotovostí 8.000 Kč, platební kartou a doklady odcizili.
-----------------------------------------------------
Podrobný popis policisté k dispozici nemají, vědí ale, že první z mužů byl vysoký asi 180-190 cm a je zavalité, silné postavy. Druhý je o něco menší, štíhlejší. Žena měla polodlouhé černé vlasy s červeným pruhem. S největší pravděpodobností se pohybují v černém autě.
-----------------------------------------------------
Dle průběhu celé události je pravděpodobné, že se jedná o zloděje, kteří mají takový postup nacvičený a že by se mohli o podobnou krádež pokusit znovu. Pokud se tedy dostanete do podobné situace, buďte raději nezdvořilí a službu (půjčení zapalovače, tužky apod.) odmítněte nebo si alespoň dávejte na své věci velmi dobrý pozor!  
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem