Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na tržby!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději šli po tržbách v obchodě i hospodě.  

 

V posledních dnech došlo na Uherskohradišťsku ke dvěma krádežím utržených peněz. V neděli 12. prosince v deset hodin večer zjistila číšnice v restauraci v Tupesích, že se jí ztratil číšnický flek, v němž měla tržbu patnáct tisíc korun. Bylo krátce před zavírací dobou a prozatím neznámý zloděj musel využít její nepozornosti, kdy se nepozorovaně dostal za výčepní pult, kde byla peněženka uložena. Po zloději, kterému za takovou krádež hrozí až dva roky vězení, začali ještě téhož večera pátrat buchlovičtí policisté.

Ve čtvrtek 9. prosince odpoledne přišla o tržbu prodavačka v obchodě s matracemi v Uherském Brodu. Byla v obchodě sama a v prodejně se objevilo několik zákazníků najednou. Žena se snažila jak všechny obsluhovat, tak mít o všech přehled. Zloděj, který mohl být spřáhnutý i s některým z údajných zákazníků, dokázal využít momentu, kdy prodavačka nestačila na vše dávat pozor a ze šuplíku provozního stolu ukradl deset a půl tisíce korun. Z obchodu zloděj odešel, aniž by prodavačku napadlo, že odchází s utrženými penězi. O tom, že jí někdo ukradl tržbu, se dozvěděla až v momentu, kdy šla do šuplíku přidat peníze jako zálohu na objednanou matraci.

V exponovaném předvánočním shonu by si na svůj majetek měli dávat větší pozor nejen nakupující, ale také prodavači a obchodníci, protože zloději se snaží využít jejich sebemenší nepozornosti k tomu, aby se rychle dostali k penězům. Jedním z doporučení pro předcházení krádežím utržených peněz přímo v prodejnách je, aby obchodníci neodkládali hotovost do pokladniček, šuplíků a volně pokládaných peněženek, ale aby je nosili po celou prodejní dobu při sobě.


 

13. prosinec 2010, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem