Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na únavu za volantem

NÁCHODSKO – Při cestě z noční směny řidič usnul a vjel do protisměru. 

Dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek 18. 10. 2013 o půl osmé ráno na silnici mezi Novým Městem nad Metují a Nahořany, opět dokazuje, jak je nebezpečné sedat za volant unavený.
Náchodsko
 
Cestu z noční směny tak proměnil v nepříjemnou událost pro sebe i dalšího účastníka silničního provozu 27letý řidič Škody Felicie. Muž za volantem usnul a přejel do protisměru, kde se čelně řítil na protijedoucí dodávku Nissan Cabstar. Její řidič však uhnul co nejvíce ke straně a podařilo se mu vyhnout čelní srážce. Felicie narazila levým rohem do boku dodávky a při nehodě utrpěl její řidič lehké zranění. Řidič dodávky vyvázl nezraněn.
 
Automobily však dopadly hůře. Škodovka bude zřejmě na odpis, hmotnou škodu na ní policie odhadla na 20.000 korun. Poškození dodávky bylo odhadnuto na 25.000 korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen, technická závada jako příčina nehody uplatněna nebyla.
 
Jen malá chvilka nepozornosti za volantem ročně způsobí tisíce vážných dopravních nehod, které mohou končit i smrtí účastníků. V loňském roce náchodští dopravní policisté vyjížděli k 754 dopravním nehodám, při nich bylo 8 lidí usmrceno, 59 těžce zraněno a 202 zraněno lehce. Únavě a následnému spánku za volantem přitom mohli a mohou dopravní policisté na Náchodsku měsíčně připsat minimálně jednu až dvě nehody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18. 10. 2013 v 10.30 hodin
Odkazy do noveho okna

Náchodsko

17. 10. Nahořany 

Detailní náhled

Náchodsko

17. 10. Nahořany 

Detailní náhled

Náchodsko

17. 10. Nahořany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem