Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na úrazy

Lyžaři, jezděte opatrně 

V průběhu prvních dnů měsíce února letošního roku navštívilo horská střediska Krkonoš velké množství milovníků zimních sportů. V době od úterního rána do středečního večera se staly  na sjezdových tratích v Peci pod Sněžkou  dva vážné úrazy, které si vyžádaly lékařské ošetření.
V prvním případě zasahovali v úterý večer členové horské služby na jedné ze sjezdovek ve Velké Úpě, kde lyžař nezvládl jízdu a narazil do stojící rolby. Následkem srážky utrpěl lyžař zranění a  musel být převezen do trutnovského zdravotnického zařízení.

Druhý úraz oznámili členové horské služby policistům z Pece pod Sněžkou ve středu 2. 2. 2011 hodinu před polednem. Na jedné ze sjezdových tratí v Peci pod Sněžkou se srazili dva lyžaři. Šestnáctiletého mladíka musel vrtulník záchranné služby transportovat do královéhradecké nemocnice, druhý z aktérů byl převezen do nemocnice v Trutnově.

Policie České republiky žádá všechny milovníky zimních sportů, aby na sjezdovkách dodržovali pokyny horské služby. Jedná se o DESATERO, které by měl každý z návštěvníků hor dodržovat. Lyžaři by měli být hlavně ohleduplní k ostatním lyžařům, neměli by přeceňovat své lyžařské umění a v případě předjíždění nebo brždění by měli dbát zvýšené opatrnosti. Lyžaři by se měli pravidly, která jsou doporučena horskými vůdci, řídit, a tyto by měli dodržovat. Bezpečnější a ohleduplnou jízdou se dá na sjezdových tratích předejít nejednomu těžkému úrazu.
nprap. Udo Ertner
3. 2. 2011
 

vytisknout  e-mailem