Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na vloupání do rekreačních objektů

BEROUNSKO – Zloději kradou z chat vše, co jim přijde pod ruku. 

S nadcházejícím zimním obdobím, kdy majitelé rekreačních chat opouštějí své objekty, se začínají objevovat první případy vloupání právě v těchto lokalitách. Policisté v rámci výkonu služby provádějí průběžné kontroly na těchto místech, s cílem eliminovat co nejvíce páchání této trestné činnosti. Samotní majitelé mohou riziko vloupání a případné následky snížit preventivním opatřením, které naleznou v odkazu na konci tohoto článku. Zloději z rekreačních objektů kradou většinou vše, co jim přijde pod ruku, není výjimkou, že někteří z nich v chatách stráví i několik dní a to až do doby, kdy dojdou zásoby jídla, které zde majitel měl.

 

Policisté z Obvodního oddělení Karlštejn aktuálně řeší případ, kdy neznámý pachatel v době od 28. 9. 2016 17:00 hod. do 8. 10. 2016 9:05 hod., překonal oplocení pozemku rekreační chaty v obci Hlásná Třebaň-Rovina, okr. Beroun. Následně rozbil dvojitou skleněnou výplň dveří vedoucích do předsíně, vzniklým otvorem sáhl dovnitř, kde využil klíče vloženého do zámku a tímto si dveře odemkl. Předsíň prohledal a odcizil zde pánské běžecké boty zn. Adidas. Poté rozbil skleněnou výplň okna, které si zevnitř otevřel a vnikl do chaty. Chatu prohledal a odcizil zde horské jízdní kolo zn. Author, televizor zn. Sony, trekingové oblečení zn. Adidas a aku vrtačku. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku 48.000,-Kč.

 

Další případ řeší policisté z Obvodního oddělení Hořovice, kdy v době od 7. 10. 2016 v 03:15 hod. do 03:37 hod., překonal neznámý pachatel 170 cm vysoké oplocení pozemku rekreační chalupy v obci Osek, kde se následně volně pohyboval. Během svého pohybu na pozemku, ze složené hromady kovového lešení nacházející se u boční levé strany rekreační chaty přesunul 8 ks železných trubek, které následně opřel o vnější část vstupní branky nacházející se na přední straně pozemku, pravděpodobně za účelem odcizení. K samotnému odcizení připravených částí lešení nedošlo, neboť pachatel byl zřejmě vyrušen sousedy z vedlejšího domu, ještě před příjezdem policejní hlídky na místo.

 

Po neznámých pachatelích policisté pátrají a přivítají jakékoliv informace vedoucí k jejich ztotožnění na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158.

 

Preventivní rady PČR: http://www.policie.cz/clanek/zanedlouho-skonci-chatarska-a-chaluparska-sezona.aspx

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
10. října 2016

vytisknout  e-mailem