Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor: na Zlínsku se pohybuje muž, který láká do aut mladé dívky

ZLÍNSKÝ KRAJ: Informace o pohybu podezřelého muže přijmeme na lince 158. 

 

Zlínští a vsetínští policisté v posledních týdnech přijali několik oznámení o pohybu podezřelých mužů u základních škol. Například v obci Dolní Lhota měl jeden muž ukazovat na jedenáctiletou dívku, aby za ním šla k autu. Děvče se však leklo a odešlo. Muž šel kousek za ní, když však zašla do budovy školy, vrátil se k autu a odjel. Člověk s podobným popisem měl být viděn také v Újezdu a u základní školy v Luhačovicích. Podle dívek má tento muž asi čtyřicet let, je 170 – 175 cm vysoký, pevnější postavy, má pleš, krátce střižené vlasy a nosívá brýle. Jezdí v červeném favoritu, na anténě má bílý míček.

U školy v Brumově-Bylnici zase viděli osobní auto Audi černé barvy s černými okny a slovenskou registrační značkou. Muž, který seděl v tomto voze, měl natáčet a fotit děti vycházející ze školy.
Tímto varováním rozhodně nechceme vyvolávat přehnanou paniku. Je však naší povinností připomenout, že děti by se za žádných okolností neměly nechat na nic nalákat cizím člověkem, nastoupit k němu do vozu nebo s ním kamkoliv odejít. Policisté samozřejmě okolí škol častěji střeží.
Informace o podezřelém chování dospělých mužů u základních škol přijmeme na lince 158.
 

 

22. února 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem