Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje

Tábor – Chraňte si obsah svých kabelek. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Opětovně upozorňujeme na výskyt zlodějů, kteří se zaměřují zejména na kabelky seniorek. Další z okradených je žena (73), která v dopoledních hodinách úterý dne 24. září 2019 nakupovala v obchodech na třídě 9. května v Táboře. Z její kabelky, nesené přes rameno, zmizela peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí ve výši 3 000 korun.

Dle jejího přesvědčení se tak mohlo stát v jednom z obchodních domů, kdy se okolo ní „podivně motala“ žena silnější, asi 178 cm vysoké postavy, světlých rozpuštěných vlasů, oblečená do světlé bundy. Ta do ní dokonce 2x „nechtíc“ strčila. Při tomto mohla kabelku rozepnout a peněženky se zmocnit.

Připomínáme tímto, že kabelka, byť zapnutá, ale nesená přes rameno, není na vašem boku či zádech v bezpečí. Zejména v obchodech při nakupování, stání ve frontách, cestování v autobusech či všude tam, kde dochází k větší koncentraci osob a jejich bližším kontaktům, je vhodné si kabelku či tašku s cennostmi pověsit na popruh šikmo přes hrudník a umístit ji na přední část těla, kde ji máme stále pod kontrolou. Nedávejme zlodějům ani tu nejmenší šanci.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

26. září 2019

Odkazy do noveho okna

chraňte si svou kabelku

chraňte si svou kabelku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem