Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na zloděje!

LOUNY - Opět řádí na parkovištích u nákupních center... 

Policisté nabádají občany, aby si dávali pozor na svá odložená zavazadla na předních sedadlech v autech, hlavně v době, kdy na parkovištích nákupních center ukládají do kufrů z vozíků nákupy a jsou tím plně zaměstnáni. Je totiž možné, že v tu dobu jejich odemčené vozidlo a nestřežené přední sedadlo má vyhlédnuté nějaký zloděj a čeká na příhodný okamžik, aby si z auta přisvojil odložené věci, nejčastěji kabelky či pánské aktovky.  Poslední takový případ byl policii nahlášený v pátek odpoledne, kdy na parkovišti u lounského Kauflandu přendavala nákup z košíku do kufru svého vozidla 35letá žena, ještě ve společnosti své matky. Zloději v jeho počínání nezabránil ani fakt, že nakupující byly dvě a v nestřeženém okamžiku odcizil z předního sedadla odloženou kabelku s peněženkou, doklady a dalšími věcmi. Poškozené tím způsobil škodu za 7 670 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Kradl v bývalém objektu sušárny

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podeření z trestného činu krádeže 29letému mladíkovi z Chomutovska, který v minulých dnech kradl v bývalém objektu sušárny chmele, chléva a stáje v Lišanech. Zloděj odcizil co mu přišlo pod ruku. Odnesl si například několik kusů železných dveří, železnou postel, plechovou vanu, hákové lešení, různé železné tyče a další věci. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 7 275 Kč. Mladý muž byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu.   

Řídil opilý

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si ve zkráceném přípravném řízení vykoledoval 29letý mladík z Podbořanska. Když jej minulý čtvrtek večer kontrolovala hlídka kryrských policistů v tamní obci, zjistila, že řidič je pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška nejprve naměřila 2, 07 promile, následně 1, 85 a 1, 99 promile alkoholu v dechu. Policisté proto na místě zadrželi řidiči jeho průkaz a zakázali další jízdu. Následující den mu sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu a po provedených úkonech jej propustili.

U Červeňáku poškodil a vykradl zloděj vůz

Sobotní odpoledne mělo nepříjemnou dohru pro mladou ženu z Lounska, které někdo na příjezdové cestě pod Červeným vrchem v Dobroměřicích vykradl a poškodil vůz zn. Hyundai. Nejenže u auta propíchl pneumatiku, ale také rozbil pravé zadní okno a následně odcizil kabelku s penězi, mobilním telefonem, digitálním fotoaparátem, platebními kartami a dalšími věcmi. Celková způsobená škoda přesahuje 12 000 Kč. Případem se nyní zabývají policisté.

Rozbil výlohu a odcizil zboží 

V neděli dopoledne rozbil neznámý pachatel výlohu jedné prodejny smíšeného zboží na Masarykově náměstí v Podbořanech a následně odcizil vystavené zboží. Jednalo se nejen o potraviny, ale také drogerii či textil. Celkovou škodu majitel vyčíslil na 17 tisíc korun. Policisté již věc šetří a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. října 2010

  

 

 

 

vytisknout  e-mailem