Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na zloděje katalyzátorů!

Začátkem minulého týdne jsme varovali  

     před krádežemi měděných okapových svodů. Nyní zloději svoje choutky přesměrovali na jiný objekt, z vozidel kradou katalyzátory kvůli drahým kovům, které obsahují. Během osmi dnů bylo na policii nahlášeno 12 takových případů. Prosíme veřejnost o pomoc a spolupráci při snaze zadržet tyto pachatele. Jakékoli informace či pohyb podezřelých osob nebo vozidel na parkovištích ihned oznamte, byť i anonymně, na bezplatnou linku 158. 

     Minulý čtvrtek během dopoledne neznámý lapka odmontoval střední díl výfukového potrubí s katalyzátorem z vozidla citroen, které bylo zaparkované v Příbrami před areálem firmy ZAT a dále z vozu Opel Vectra, který stál také na tomto parkovišti. Škoda byla celkem odhadnuta na 28 tisíc korun. V pondělí se zloděj činil u dalších dvou citroenů, které byly na parkovišti v Brodské ulici. Pokračoval poté ve Školní ulici, kde odřezal katalyzátor také z citroenu. V těchto případech bylo poškození ve výši 30 tisíc korun. 
     Další případ se odehrál v úterý během dne před firmou Aqua v Příbrami. Tady byla odřezána část výfuku z Fordu Galaxi, kdy majiteli vznikla škoda 20 tisíc korun. Posledních šest případů se stalo včerejšího dne, byly poškozeny čtyři citroeny a dva peugeoty. Vozidla stála v Jinecké ulici a v ulici U Nemocnice v Příbrami, dále v Březnici a Drásově. Škoda na těchto šesti autech byla vyčíslena na 135 tisíc korun.

 

13. 5. 2011, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem