Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje ve vlacích

Tábor – Bechyně – Okradené spící ženy. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Během dvou dnů šetří policisté na Táborsku hned dva obdobné případy, kdy zloděj okradl ve vlaku ženy, které si na krátký okamžik „zdřímly“.

K prvnímu případu došlo krátce po druhé hodině odpolední pondělí dne 16. listopadu v osobním vlaku na traste Veselí nad Lužnicí – Tábor. Odpočívající žena (43) přišla o vedle sebe volně odložený batoh s osobními doklady, finanční hotovostí, platební kartou a dalšími cennostmi.

Druhý případ se stal krátce před polednem včerejšího dne (18. 11.) v osobním vlaku na trase Tábor – Bechyně. Usnuvší dívka (19) přišla o vedle sebe odloženou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Souhrnnou hmotnou škodu okradené ženy vyčíslily na částku 1 300 korun, daleko větším problémem jsou ale odcizené doklady či platební karty.

Po zloději či zlodějích pátrají policisté místně příslušných Obvodních oddělení PČR Tábor a Bechyně.  Na uvedené případy důrazně upozorňujeme. Je zřejmé, že zloději si takovouto příležitost nenechají ujít nejen v nočních hodinách, ale i za bílého dne. Prevencí je pak mít své cennosti neustále pod kontrolou.

Jakékoliv poznatky k osobám, které by se mohly uvedeného jednání dopouštět, přivítají policisté na svých služebnách či telefonních linkách 974 238 700, 974 238 750.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz

19. listopadu 2015

 

vytisknout  e-mailem