Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pozor na zlodějíčky

Předvánoční čas je ideální pro různé kapsáře a chmatáky. 

Předvánoční čas a hlavně shon využívají různí lapkové a zlodějíčci, aby se přiživili na úkor ostatních. Právě proto musíme upozornit všechny občany na protiprávní jednání těchto osob. Před více jak týdnem jsme informovali o případu okradené seniorky v Jeseníku. Do domu se jí vetřela žena pod záminkou odečtu vody. Na závěr požádala 82letou ženu, jestli by si mohla zajít na toaletu. Během velmi krátké doby stihla prohledat obývací pokoj a odcizit 3.500 Kč. Poškozená policistům uvedla, že žena působila velmi věrohodným domem. Byla ve věku okolo 40 let, světlé pleti, silné postavy, výšce asi 160 cm a měla tmavé středně dlouhé vlasy. Na sobě měla oblečenou hnědou koženkovou vestu a tmavě modrý svetr. Na hlavě nasazenu čepici jako pošťáci.
To ovšem nebyl jediný případ. Jeseničtí policisté zaznamenali pohyb dalších dvou podezřelých osádek vozidel. Jednou se jednalo o modré vozidlo zn. Ford Mondeo, ve kterém se pohybují romští občané Polska. Pozor, muž i všechny tři ženy hovoří česky. Vyhledávají opět starší osoby a snaží se dostat k nim do domu. V České Vsi oslovili stařenku a požádali ji o pití. Naštěstí se v té chvíli vrátila domů její dcera, která je vypoklonkovala a ihned zavolala Policii ČR. Policistům se vozidlo podařilo zastavit a celou posádku identifikovat.
Vždy ale senioři takové štěstí mít nemusí, protože se na Jesenicku začali znovu objevovat rumunští občané ve voze zn. VW Caravelle tmavé barvy, kteří nabízí ke koupi křovinořezy, motorové pily, deky apod. V polovině roku již na Jesenicku měli křížek se zákonem, protože nabízeli k odprodeji padělky. Možná i proto se zde několik měsíců neukázali.
Žádáme všechny občany, aby byli velmi obezřetní při jednání s cizími osobami, a jakmile by zaznamenali pohyb podezřelých vozidel, aby zavolali na linku 158.
Nebuďte lhostejní ke svému okolí, příště totiž mohou zazvonit i u vašich dveří.
 

8.12.2010    nprap. Jiří Černěnko

vytisknout  e-mailem