Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zlodějky

Tábor - Klečaty - Okradly seniora (79) o životní úspory. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Policisté opětovně důrazně upozorňují občany, zejména pak seniory žijící na venkově, na nutnost zabezpečení svého majetku, zvláště pak životních úspor.
Další obětí zlodějů se stal v době okolo poledne dne 15. prosince 2011 osaměle žijící senior (79) v obci Klečaty na Veselsku. Ve chvíli, kdy obstarával drůbež v hospodářské části stavení, vnikly do jeho bytu tři ženy, prohledaly místnosti a odcizily na různých místech uloženou finanční hotovost. Muž už jen zahlédl, jak odchází z domu. Na jeho dotaz, co zde pohledávají, zareagovaly připravenou odpovědí, že někoho hledají a vzápětí rychle odešly pryč.  Důchodce připravily o jeho životní úspory v řádu tisíců korun.
Dle zjištěných informací se jednalo o jednu mladší a dvě starší ženy snědé pleti, které následně nastoupily do osobního vozu zřejmě tovární značky Opel Vectra tmavě zelené barvy, které řídil blíže neurčený muž.
Policisté tímto žádají každého, kdo si mohl v uvedené době v obci Zálší - Klečaty, případně jinde na Veselsku, uvedené posádky vozu všimnout, případně se s v obdobné situaci s uvedenými osobami setkat, aby své informace předal policistům Obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí na jejich služebně či telefonním čísle 974 237 760. Jakékoliv důvodné poznatky o výskytu takovýchto podezřelých osob pak prosím neprodleně oznamte policistům na linku číslo158. Děkujeme.
Senioři - bezpečí na ulici
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
18. prosince 2011

vytisknout  e-mailem