Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zlodějky

Tábor - Na ulici byla okradena důchodkyně (89). (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští policisté pátrají po dvojici žen silnějších postav ve věku přibližně padesáti let. Jsou důvodně podezřelé z toho, že včerejšího dne kolem druhé hodiny odpolední okradly ve Vančurově ulici v Táboře devětaosmdesátiletou důchodkyni. Všimly si, že v ruce drží kabelku, kterou nemá vzhledem k objemnému obsahu zapnutou. K odlákání její pozornosti použily osvědčený trik. Důchodkyni zastavily a zahrnuly ji záplavou nesmyslných otázek, a to typu, kde se v Táboře mohou ubytovat, kde se dá dobře najíst, kde se dá co koupit a podobně, přičemž jedna z nich se vždy snažila přiblížit se k seniorce zezadu. Takto ji obtěžovaly téměř pět minut. Poté odešly. Následně poškozená důchodkyně zjistila, že ji v kabelce chybí pouzdro s doklady a peněženka s finanční hotovostí ve výši 1 700 korun. Dle jejího přesvědčení nemohla tyto věci nikde vytratit, ani nikde zanechat.
K popisu podezřelých žen byla zaskočená důchodkyně schopna pouze doplnit, že obě ženy měly na sobě šedivé tříčtvrteční kabáty a jedné z žen chyběla celá levá horní řada zubů.
Policisté tímto žádají každého, kdo si mohl uvedeného incidentu kolem druhé hodiny odpolední ve Vančurově ulici v Táboře všimnout, případně k podezřelým ženám poskytnout další informace, aby je předal policistům táborského obvodního oddělení na telefonní lince 974 238 700 či na lince číslo 158.
Zároveň upozorňují občany na zvyšující se počet „kapesních krádeží“ ve městě. Předvánoční shon a s tím spojené nakupování je pro zloděje příležitostí, kterou hojně využívají. Nejúčinnější prevencí proti těmto krádežím je pak mít své cennosti při sobě tak, aby byly stále pod kontrolou.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
14. prosince 2011    
 
 

vytisknout  e-mailem