Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zlodějky

Český Krumlov - Dvě ženy okradly stařečka. 

V pátek dopoledne odcizily z domu v menší obci na Českokrumlovsku dvě ženy poškozenému staršímu muži finanční hotovost ve výši 25.000 Kč. Muž měl 20.000 Kč uschovaných pod kobercem u postele v ložnici a částku 5.000 Kč měl ve stole v kuchyni.
 
Ženy se bez pozvání poškozeného dostaly až do domu. Muž si jedné z nich všiml v době, kdy již stála v kuchyni u stolu a volala na něho, že jde vrátit přeplatek daně z nemovitosti ve výši 6.000 Kč a požadovala vrátit z částky 10.000 Kč (složenou ze dvou bankovek hodnoty 5.000 Kč) částku 4.000 Kč.
 
Poškozený šel na místo úschovy úspor, kdy až v ložnici zaregistroval při vyndávání obálky s finanční hotovostí, že je po celou dobu sledován.
 
Poté poškozeného žena odlákala z domu a druhá z žen odcizila ze stolu v kuchyni částku 5.000 Kč a z pod koberce druhou obálku s částkou 20.000 Kč.
Po ohlášení na místo dorazili policisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy porušování domovní svobody a krádeže a pachatelkách intenzivně pátrají.
 
Z toho plyne ponaučení pro ostatní - pozor na cizí lidi v domě či bytě, v žádném případě před nimi nemanipulujte s penězi, ani s jinými cennostmi a raději je ihned vykažte mimo své obydlí.
 
 

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem