Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na zvěř

KRÁLOVÉHRADECKO - Za noc tři střety se zvěří. 

RusekBěhem čtvrtka (1.10.) došlo na silnicích Královéhradecka ke třem dopravním nehodám kvůli střetům se zvěří. K první nehodě došlo krátce před čtvrtou hodinou ranní na silnici I/11 před Chlumcem nad Cidlinou ve směru od Hradce Králové, kde kanec vběhl nákladnímu vozidlu značky Mercedes Benz pod kola. Policisté odhadli škodu na vozidle na 83 tisíc korun.
Ke druhému střetu došlo na silnici III. třídy mezi obcemi Humburky a Nový Bydžov. Tady v 18.30 vběhla srna právě projíždějícímu muži na motorce. Řidič utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo ošetření ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Na motorce a na ošacení motorkáře byla škoda vyčíslena na 61 tisíc korun.
K poslednímu střetu se zvěří došlo před desátou hodinou večerní na silnici III. třídy u obce Rusek. Řidiči Škody Octávie zde vběhla do jízdní dráhy srna, která způsobila třináctitisícovou škodu na vozidle.
Policisté u žádného z řidičů nezjistili požití alkoholu před jízdou a technickou závadu vozidla, jako příčinu dopravní nehody, na místě nezjistili. Kromě jednoho lehkého zranění řidiče motorky nikdo jiný zraněn nebyl. Bohužel všechna zvířata byla na místě usmrcena a předána lesním hospodářům.

por. Iva Kormošová
2.10.2015, 10.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem