Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pozor na zvěř během jízdy

Přerovsko - Střet se zvěří – dopravní nehoda, která hrozí v lokalitách, kde je les, otevřené pole nebo mýtina a kde se vyskytuje zvěř.  

V průběhu pondělí a úterý došlo ke třem dopravním nehodám, kde na vině je zvěř. K první došlo v pondělí krátce po šesté hodině ráno u Partutovic. 63 letému řidiči vozidla Daihatsu , který jel od Olšovce a projel mírnou pravotočivou zatáčkou, vběhl bezprostředně z pravého silničního příkopu do jízdní dráhy srnec. Došlo ke střetu, při kterém byl srnec odhozen do příkopu, kde uhynul. Uhynulého srnce si převzal předseda mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška, hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun, na srnci na 1 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.
 
Včera došlo ke dvěma takovým dopravním nehodám. K jedné ráno, ke druhé v podvečer. K první z nich došlo krátce po šesté hodině ráno mezi Potštátem a Boškovem. Z provedeného šetření vyplynulo, že 33letému řidiči vozidla Škoda Rapid vběhl do jízdní dráhy z bezprostřední blízkosti srnec, který byl nárazem odhozen do silničního příkopu, kde uhynul. Uhynulou zvěř si převzal hospodář mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol u řidiče na místě vyloučila dechovou zkouška, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc, na uhynulé zvěři na 3 tisíce korun.
 
Ke druhé z nich došlo krátce před půl osmou večer na silnici mezi Sušicemi a Oldřichovem. 44 letému řidiči, který jel Škodou Octavií od Sušic na Oldřichov, vběhla do jízdní dráhy z bezprostřední blízkosti srna. Došlo ke střetu, po kterém byla srna odhozena do příkopu, kde uhynula. Uhynulou zvěř si převzal hospodář mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 23 tisíc korun.
 
Střet se zvěří - jedná se o dopravní nehodu, která by měla být oznámena na Policii ČR. Zvíře je věc, náležející třetí osobě, tedy mysliveckému sdružení dané lokality (viz. Myslivecký zákon). Při takových nehodách si uhynulou zvěř přebírají hospodáři mysliveckého sdružení dané lokality.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

23.10.2013

vytisknout  e-mailem