Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor při směně peněz

Tábor - Trojice podvodníků opět v akci. Hlasová schránka 974 238 116. 

Tiskovou zprávou z 31. května 2010 varovala policie prodavače a obchodníky před podvodným jednáním trojice pachatelů, která při žádosti o směnu peněz připravila dne 28. května 2010 prodavače v jednom z táborských obchodů o částku 9 000 korun. S největší pravděpodobností se tatáž skupinka podvodníků do Tábora opět vrátila a v odpoledních hodinách dne 5. července 2010, za použití stejné legendy, okradla obsluhu v jednom z táborských herna barů. Stejně jako v předešlém případě, i obsluha baru zjistila po odchodu těchto zákazníků chybějící hotovost ve výši téměř 10 000 korun.
 
Dle zjištěných poznatků policisté podezírají z tohoto jednání muže a dvě ženy. Budí dojem cizinců, kdy mezi sebou hovoří dle poškozených zřejmě španělsky, muž z uvedené skupiny komunikuje i v angličtině. Po navázání kontaktu s obsluhou požádají o směnu většího množství peněz, kdy muž při následné manipulaci s bankovkami tyto různě přepočítává, zatímco obě ženy odpoutávají pozornost oběti dalšími dotazy a požadavky.
Muž je ve věku asi 40 let, snědé pleti, silnější, asi 175 cm vysoké postavy, krátce střižených, černých vlasů. Starší z dvojice žen je rovněž snědé pleti, černých, delších vlasů, ve věku přibližně 35 - 40  let, menší, asi 165 cm vysoké postavy, zřejmě gravidní. Mladší žena je ve věku asi 16 - 20 let, střední, asi 170 cm vysoké postavy, rovněž snědé pleti a černých, delších vlasů.
 
Není vyloučeno, že tato skupinka mohla stejným způsobem připravit o finanční hotovost občany i jinde a že se na Táborsko opět po čase vrátí. Policisté tímto žádají o spolupráci každého, kdo by mohl k ustanovení těchto osob přispět jakoukoliv další informací, aby tak učinil na lince 974238700 či 158. V případě jejich výskytu prosím ihned informujte policii na lince 158.
 
 Foto: Osoby podezřelé z podvodu při směně peněz - herna bar Tábor
Podezřelí z podvodu při směně peněz - Tábor.jpgPodezřelí z podvodu při směně peněz - Tábor.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek, taorpcr@mvcr.cz
9. července 2010

vytisknout  e-mailem