Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor! Přibývá vloupání do aut!

Za víkend zloději vykradli čtyři vozy. 

Zlínsko – V průběhu pouhých dvou dnů přijali zlínští policisté oznámení od čtyř majitelů o vloupání do aut. Dva muži se například v sobotu večer vloupali do Favoritu zaparkovaného na parkovišti firmy ve Zlíně na Rybníkách. Muži, které při krádeži nachytal svědek, odčerpali osm litrů benzínu a způsobili škodu 250 korun dcizením a dalších patnáct set korun poškozením. Svědek uviděl dva pachatele u opuštěného vozu a okamžitě zavolal na linku 158, čímž přispěl k jejich dopadení. Jednalo se o pětatřicetiletého muže ze Zlína, kterému pravděpodobně pomáhal čtrnáctiletý hoch z Otrokovic. Pachatele podezříváme z trestných činů krádež a poškozování cizí věci.

Stejných trestných činů se dopustil také pachatel, který se v noci ze soboty na neděli vloupal do auta zaparkovaného na ulici Ševcovská ve Zlíně. Ukradl autorádio, příklepové vrtačky a brusku. Majiteli způsobil škodu za bezmála třicet tisíc korun.

Kradlo se také na parkovišti obchodního centra v Malenovicích. V průběhu několika málo minut v pátek navečer se neznámý pachatel vloupal do vozu, ze kterého odcizil pánskou tašku, peněženku a další věci a majiteli způsobil škodu za více než sedm tisíc korun.

O tom, že zloději berou vše, co jim pod ruku přijde, svědčí i případ vloupání do garáže na Jižních Svazích. Zatím neznámý pachatel zde kromě poklic z kol auta vzal také šestikilové balení pracího prášku.

V tomto roce jsme zaznamenali už 170 případů vloupání do aut, za celý loňský rok to bylo 210 případů. Znovu vyzýváme majitele, aby ve vozech nenechávali nic, co by mohlo zloděje zlákat.


vytisknout  e-mailem