Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pozorní policisté pomohli v pravou chvíli

V úterý odpoledne, osmého února, při průjezdu po Štefánikově mostě spatřili policisté pražské cizinecké policie ženu, která seděla na zábradlí. Podstatný byl hlavně ten fakt, že žena seděla na zábradlí směrem do vody.  

Tudíž zde byla na místě obava policistů o ženino zdraví a život. Proto u ní okamžitě zastavili a snažili se zjistit, oč v celé situaci jde. Jakmile se policisté k ženě přiblížili, bylo jim jasné, že je v notně podroušeném stavu a zjevně rozrušena. Poté, co jí oslovili jim navíc na jejich prosbu, aby slezla ze zábradlí, odvětila, že tak neučiní, neboť hodlá skoncovat se životem skokem do řeky. Policisté se snažili ženu uklidnit, a proto s ní navázali komunikaci. Ta však stále trvala na svém, že chce skončit se životem. Naštěstí netrvalo dlouho, kdy přešel okamžik vhodný pro zachycení ženy a vrácení jí zpět za zábradlí na chodník. Toho policisté okamžitě využili a tím ženě s největší pravděpodobností zachránili život. Zachráněnou následně muži zákona předali přivolaným zdravotníkům, kteří jí následně převezli do nemocnice.
Obdobně pomohli policisté i o týden dříve, prvního února v Celetné ulici. Nedlouho po poledni je upozornili kolemjdoucí na ženu, která šla po chodníku, a z ničeho nic upadala na zem. Policisté okamžitě přispěchali ženě na pomoc, kdy zjistili, že ta má epileptický záchvat a silné křeče. Navíc měla jazyk sevřený mezi čelistmi. Policisté proto použili pevný předmět k rozevření úst a zprůchodnění dýchacích cest. Při poskytování první pomoci byli policisté v kontaktu s operátorkou zdravotnické záchranné služby, která jim poskytovala až do příjezdu rychlé zdravotnické pomoci odborné rady. Dle vyjádření zdravotníků zachránila rychlá reakce a pomoc policistů ženě život.

kpt. Bc. Tomáš Hulan 14. 2. 2011

vytisknout  e-mailem