Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozoroval hořící kontejnery

Most - Zapaloval kontejnery, sledoval jak hoří a poté odcházel domů; Autař skončil ve vazbě. 

Mostečtí kriminalisté odhalili na základě místní a osobní znalosti totožnost muže, který měl zapálit kontejnery a také se měl pokusit krást. Podle policistů měl 29letý muž z Mostu minulý měsíc dopoledne v ulici Ke koupališti v Mostě zapálit plastovou nádobu na plastový odpad a o kus dál i modrý kontejner na papíry. Poté odešel do obchodu nakoupit a k místu činu se vrátil a chvíli svůj počin pozoroval. Následně odešel, aniž by učinil jakékoliv opatření k zamezení rozšíření požáru. Na místo přišel druhý den v noci, kde u sportovního objektu překonal oplocení, a na pozemku soukromé firmy se pokusil odcizit napínací mechanismu ze zaparkovaného nákladního auta, což se mu nepodařilo.

V ulici Brigádnická měl muž zapálit kontejner na směsný odpad, počkal, až popelnice zahoří a poté se ještě utvrdil v tom, zda hoří a odešel domů. Od ohně zahořely další tři kontejnery, které stály v blízkosti hořící nádoby na odpady. Žhář má na svědomí i poškození dalších čtyř kontejnerů, když jeden v ulici Pionýrů zapálil v nočních hodinách a od něj pak zahořely další tři. Celkem Mostečan napáchal svým jednáním škodu za 66 tisíc korun poté, co poškodil celkem 10 plastových kontejnerů. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání, muž byl nakonec propuštěn na svobodu, kde bude vyšetřován.

Policisté lapku zakrátko našli
Policisté obvodního oddělení v Litvínově tento měsíc zadrželi ve městě muže, který byl podezřelý z krádeže v obchodě. Muž ve věku 26 let přišel v dopoledních hodinách do jednoho litvínovského supermarketu, kde si v prodejně mezi regály  ukryl pod oděv 21 kusů čokolád různých značek. Poté z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil. Pracovníci prodejny pojali podezření a chtěli muže zadržet, ten však vzal nohy na ramena a rychle z objektu zmizel. Hlídka policistů následně na místě získala jeho popis a vydala se po něm pátrat. I když muž změnil cestou oblečení, hlídka ho zanedlouho objevila v obci, kde seděl u jedné místní restaurace. Lup, který prý hodlal prodat, měl ještě u sebe. Policisté mu následně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. S krádeží má muž již zkušenost, v posledních třech letech byl odsouzen.

Autař skončil ve vazbě
Okresní soud poslal do vazby 30letého muže z Mostu. Toho vyšetřovatel obvinil z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Těch se Mostečan dopustil v měsících září a říjen, když v Mostě měl za užití síly vniknout do osmi osobních vozidel v různých částech města Mostu. Do některých aut se nedostal, kam vnikl, hledal, co by odcizil. Po jeho nevítané návštěvě motoristům zmizelo nářadí, hudební aparatura, stan, spacák, horolezecké lano, autorádio, klíče, sportovní obuv, batoh a další věci. Kradl i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen. Vyšetřovatel na obviněného, kterému za tato jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody, podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Motoristům autař zanechal škodu převyšující částku 25 tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 4. prosinec 2019

vytisknout  e-mailem