Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozůstatky války

CHOMUTOV - Okno nechal na místě, Krádež to nebyla.... 

Pozůstatky války
Když muži z Jirkova prováděli včera výlov Zámeckého rybníka pod zámkem Červený Hrádek ještě netušili, že kromě ryb najdou pancéřovou pěst. Svůj nález ihned oznámili na místní oddělení policie. Na místo byl přivolán pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o nevybuchlou hlavici pancéřové pěsti pocházející z období druhé světové války. Hlavici zajistil a odvezl ke zneškodnění. K bezprostřednímu ohrožení nedošlo, hlavici totiž chyběla roznětka. 
 
Okno nechal na místě
Policisté ze Března pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl na konci února letošního roku do neobydleného rodinného domu ve Střezově. Zloděj vešel dveřmi, ale na místě demontoval plastové okno i s rámem. Poškozené okno nakonec nechal na místě. Majitel vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun. Uvedený skutek má na svědomí 19letý místní mladík. Policisté následně zjistili, že v nedávné minulosti byl odsouzen nejen za krádeže, ale i za porušování domovní svobody k souhrnnému trestu jednoho roku s odkladem a zkušební dobou až do roku 2015. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Krádež to nebyla
Jak jsme již informovali, chomutovští policisté přijali oznámení od ženy z okresního města o krádeži kabelky na hřbitově. Tehdy poškozená uvedla, že tašku odložila v době, kdy odešla pro konev na zalévání a po návratu zjistila, že je pryč. Škodu vyčíslila na 2300 korun. Následující den však byla taška se všemi věcmi nalezena strážníky na hřbitově a předána majitelce. Jak sama žena přiznala, tašku odložila na jiném místě, než si naposledy pamatovala. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bude další vyšetřování krádeže odloženo.   
 
Pil, couval, naboural
Na 37letého muže z Jirkova čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kolem šesté hodiny večer couval s vozidlem ve Studentské ulici na parkovací místo. Pravděpodobně nedokázal odhadnout vzdálenost od vedle stojících vozidel a naboural do Seatu Ibiza. Provedená dechová zkouška potvrdila, že muž před jízdou požíval alkohol. Přístroj naměřil 1,90 a 1,72 promile. Navíc policisté zjistili, že vůbec nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Na vozidlech vznikla škoda za 22 tisíc korun.
 
Je bez auta
Policisté v Jirkově vyhlásili pátrání po vozidle Renault Megane. V Žižkově ulici nechal majitel auto zaparkované v pátek v nočních hodinách. V neděli dopoledne pak zjistil, že auto zmizelo. Neznámý pachatel s ním odejel na dosud neznámé místo, poškozený stanovil škodu na 140 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Svítil, neplatil
30letý muž Klášterce nad Ohří odebíral ve svém bytě v Příčné ulici elektrickou energii, za kterou řádně neplatil. Tohoto jednání se dopouštěl nejméně od března letošního roku. Do současné doby svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu za 53 tisíc korun. Policisté z místního obvodního oddělení skutek vyšetřují jako krádež.
 
14. října 2013  
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem