Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozval ženu domů, ta ho okradla

MOST - Odnesla věci za 350 tisíc korun, muž spal; Ukradená loďka se našla, byla na druhém břehu.  

 Tučný lup si odnesla jedna žena, která zavítala do restaurace a poté odešla s jedním mužem do jeho bytu, kde ho okradla, zatím co on spal. Případ se stal první týden v lednu. Muž z Mostu byl v jedné mostecké restauraci, kde popíjel. V pozdně noční době si k němu přisedla žena. Sama se mu vnutila na návštěvu do jeho bytu. Tam chvilku popíjeli a muž usnul. Žena však byla zřejmě až moc čilá. Stačila prozkoumat domácnost, o čemž svědčily rozházené věci, otevřené zásuvky a skříně. Z bytu odcizila mobilní telefony, navigace, několik flash disků, fotoaparáty, notebook, několikery drahé hodinky, luxusní kosmetiku, finanční hotovost vyšší jak 50 tisíc korun. Až ráno Mostečan zjistil, že žena zmizela, a že byl okraden. Policisté po pachatelce pátrali. I když ji záhy našli, zajistili mobily, fotoaparáty, navigace a další drobnosti. Cenných věcí se žena zbavila. Kde skončily, policii neuvedla. Vyšetřovatel mostecké policie 24letou ženu z Mostu obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněná je stíhána na svobodě a hrozí jí až pětiletý trest. Poškozenému způsobila škodu za 350 tisíc korun.


 

Rybář našel svou loď na druhém břehu rybníku

Příjemné překvapení čekalo jednoho rybáře z Chomutovska. V prosinci koncem roku marně hledal na rybníku Nová voda mezi obcemi Záluží a Horní Jiřetín svou plechovou loď. Myslel si, že mu ji někdo ukradl a krádež ohlásil litvínovské policii. Minulý týden loď, kterou si cenil na částku 15 000 korun, nalezl na druhém břehu vodní plochy. Byla nepoškozená a uvnitř ležela i železná vesla. Raději si ji odvezl domů, kde ji uložil. Policie nyní případ odložila.


 

Do bytu zloděj vnikl bez násilí a odcizil peníze a mobil

Mostečtí kriminalisté šetří případ krádeže a porušování domovní svobody. Zatím neznámý pachatel tento týden vnikl bez použití násilí do bytu na mosteckém sídlišti Zahradní v době, kdy jeho majitel nebyl doma. Lapka z bytu odcizil finanční hotovost a mobilní telefon. Poškozený vyčíslil škodu na částku 18 000 korun. Jak se pachatel do bytu dostal, je předmětem šetření služby kriminální policie v Mostě.


 

Až do roku 2018 má zákaz řízení, přesto řídil

Zákony nerespektuje 36letý muž z Teplicka. Od okresního soudu má od letošního ledna vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel až do léta roku 2018. Přesto ho mostečtí policisté tento týden přistihli v jedné obci na Mostecku, jak řídí motorové vozidlo. Policisté řidiči zakázali další jízdu a ve zkráceném řízení mu předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Z vilky zmizely měděné okapy

Do vilové mostecké části v ulici Sadová zavítal nevítaný host. Zřejmě v nočních hodinách pod rouškou tmy odcizil z jednoho domu okapy, svody a držáky z měděného materiálu. Poškozený majitel krádež barevných kovů oznámil mosteckým policistům a hmotnou škodu vyčíslil na celkovou částku 46 tisíc korun.


 

V zahradní kolonii byl zloděj

Dva zahradní domky v litvínovské zahradní kolonii Chudeřín navštívil zloděj. Přišel tam v noci o víkendu. Na jedné zahradě rozbil okna objektu a poté vnikl dovnitř, kde odcizil různé nářadí, kabely a klíče. Podíval se i do sousední chaty, ze které odnesl bubny s prodlužovacím kabelem. Majitelé zahrad odhadli škodu na částku 4 000 korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřuje litvínovská policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. ledna 2014

vytisknout  e-mailem