Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prachatičtí kriminalisté slaví úspěch

Prachatice – Drogová scéna na Prachaticku zažila další zásah policie. (Hlasová schránka 974 236 116) 

I přes složitou dobu, kterou všichni zažíváme na vlastní kůži, v souvislosti s pandemií nemoci COVID 19, je Policie České republiky stále připravena POMÁHAT A CHRÁNIT!

Policisté Územní odboru Prachatice, Oddělení obecné kriminality, provedli dne 31. ledna 2021 realizaci na úseku trestné činnosti, při které zadrželi 34letou cizinku a 37letého muže, oba toho času z Prachaticka, kteří dlouhodobě dováželi z různých míst České republiky do prachatického okresu drogu známou jako pervitin, kterou následně prodávali dalším uživatelům, a to především na Prachaticku.

Zadržení obou osob předcházelo prověřování popsané trestné činnosti, na jehož základě se kriminalistům podařilo zajistit dostatek informací a důkazů, aby bylo možné proti oběma zahájit trestní stíhání z podezření ze spáchání trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve smyslu § 283 trestního zákoníku, což se dne 1.2. 2021 také stalo.

V rámci realizace celé věci byly provedeny dvě domovní prohlídky a dvě prohlídky motorových vozidel, při nichž se podařilo zajistit okolo 130 gramů omamné a psychotropní látky pervitin, který měla žena u sebe, dále zajistili marihuanu v řádech desítek gramů a další věci, které jsou důležité pro trestní řízení. Zajištěné množství pervitinu by se dalo v pouličním prodeji zobchodovat za částku přesahující 600 000 korun.

Proti obviněnému bude vedeno další trestní stíhání na svobodě, kdy na obviněnou byl dán Okresním státním zastupitelstvím v Prachaticích podnět k návrhu na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

Kriminalisté se v rámci dalšího vyšetřování budou zabývat celkovým rozsahem páchané trestné činnosti obou obviněných.

V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v trvání jednoho až pěti let a obviněné ženě trest odnětí svobody v rozsahu dvou až deseti let.

V průběhu měsíce ledna 2021 se jedná již o druhý výrazný zásah policejních orgánů České republiky do drogové scény na okrese Prachatice.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

4. února 2021

vytisknout  e-mailem