Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prací prášky a šampóny místo v nákupním koši skončily v batohu

NÁCHODSKO – Mytí hlavy proběhlo hned vzápětí na policejní stanici 

krádež v obchodě.jpgKrádež v obchodě/Ilustrační foto
Zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže zahájili policisté z obvodního oddělení v Jaroměři s 29letým mužem z Broumovska. Přistihli ho s kradeným zbožím v autě. V kufru auta měl naskládané prací prášky a šampóny, které si téhož dne nakoupil za pět prstů v supermarketu.
 
Kdyby nebyl chamtivý, nejspíš by se mu podařilo s jeho lupem uniknout. On však kradl dvakrát po sobě ve dvou různých obchodech, v prvním mu jeho drzý záměr vyšel, ve druhém ho přistihli. Poprvé kradl v České Skalici, jak svou druhou štaci si vybral obchod v Jaroměři. Mužův plán byl celkem jednoduchý. Vešel ještě s komplicem do obchodu, na zádech měl látkový batoh. V oddělení drogérie si pak batoh sundal a rovnou do něj naskládal tři velká balení drahého pracího prášku a sedm sprchových gelů. Pak si batoh hodil zět na záda a s prázdným nákupním košem vyšel i s komplicem, který ho při akci clonil před prodavačkami, ven.
 
Jenže muž se s lupem v hodnotě okolo jednoho tisíce korun nespokojil, nasedl do auta a jel zkusit štěstí do jiného města v dalším obchodě stejného prodejního řetězce. Nakradené zboží nechal i s batohem nechal v autě a vešel s prázdnýma rukama, opět jako prve, do obchodu. 
 
Tam ale narazil. V obchodě ho přímo při zastrkávání zboží do kapes přistihla prodavačka a zavolala na něj strážníky. Zboží musel vrátit a dostal k zaplacení pokutu ve výši jednoho tisíce korun. Po vyřízení pokuty zklamaně nasedl do auta a chtěl odjet domů. Jeho černý den ale ještě zdaleka nekončil. Po pár metrech jízdy jej zastavila hlídka. Při kontrole dokladů a následně celého vozu strážníci objevili i předchozí nakradené zboží. 
 
Strážníci přivolali policisty z místního obvodního oddělení, kteří si mladého muže převzali do své péče. Kýženého šamponování a praní se mu dostalo hned vzápětí na policejní stanici, i když jen virtuálního při podání vysvětlení, neboť nakradené zboží musel do obchodu samozřejmě vrátit.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
15.2.2013 v 15:08
 

vytisknout  e-mailem