Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pracoval pro pojišťovací ústav

KARLOVARSKO – 26 letý muž byl obviněn. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminalisty územního odboru Karlovy Vary, zahájili trestní stíhání 26 letého muže jako obviněného z pokračujícího zločinu podvodu a přečinu poškození cizích práv. 

Obviněný muž měl jako obchodní zástupce pojišťovací společnosti, na základě smlouvy o spolupráci o obchodním zastoupení, vylákat finanční prostředky z bankovní společnosti, a to provizi z uzavřených smluv.
 
26 letý obviněný muž měl získat osobní data osob, na základě kterých vypsal a neoprávněně bez jejich vědomí podepsat smlouvy o životním pojištění, pojištění majetku a odpovědnosti občanů. Takto zfalšované smlouvy pak měl jako pravé předložit zástupci pojišťovací společnosti, čímž ho uvedl v omyl. Na základě takto uzavřených smluv mu byla v některých případech neoprávněně vyplacena provize.
 
Kriminalisté při vyšetřování případu zjistili, že obviněný muž se tohoto jednání měl dopustit ve více jak sta případech, po předložení smluv mu byla vyplacena provize v celkové výši přesahující 800 tisíc korun. Tuto částku si následně vybral a použil pro svou vlastní potřebu.
 
Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminalisty územního odboru Karlovy Vary na případu i nadále intenzivně pracují. Obviněnému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.
 
por. Ing. Pavel Valenta
23.05.2014

vytisknout  e-mailem