Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Pracovitý“ zloděj odhalen

Mimo jiné vhodil také sanitární zboží do výlohy trafiky. 

Kriminalisté z Mladé Boleslavi vypátrali zloděje, který má na svědomí prohození záchodové mísy a umyvadla výlohou stánku trafiky na Komenského náměstí. Jak zjistili, třiadvacetiletý muž z Českolipska se od konce září do začátku listopadu značně činil. V Mladé Boleslavi v ulici Ve Skalici vnikl po rozbití okna do zaparkovaného vozidla Volkswagen Transporter a ukradl autorádio, akumulátorovou vrtačku, dvě elektrické vrtačky a nivelační přístroj. Na parkovišti vývojového centra Škoda Auto a.s. v Mladé Boleslavi, Ptácké ulici ukradl ze stojanu po přestřižení zámku pánské horské jízdní kolo.
V Olbrachtově ulici ukradl ze sklepních prostor domu pánské jízdní kolo Favorit a z nezajištěné skříně elektrickou přímočarou pilu. V ulici Mileny Hážové vnikl do dřevěné kůlny u domu a odcizil horské jízdní kolo. Na konci října vnikl po sešlapání pletivového plotu na pozemek firmy Compag v ulici K Židovskému hřbitovu, vypáčil dveře u tří stavebních buněk a ukradl zahradnické nůžky, plastové hrablo, dva rýče a dvě přilby se štítem. Vnikl také do zaparkovaného auta, ze kterého ukradl autorádio. V garáži v Nádražní ulici odcizil čtyři kompletní kola se zimními pneumatikami a v ulici Na Karmeli se koncem minulého týdne zmocnil ve stojanu odstaveného horského jízdního kola.
Ve dvou případech se také pokusil vloupat do trafiky na Komenského náměstí. V jednom případě prohodil výlohou záchodovou mísu, ve druhém umyvadlo. Celková škoda, kterou za zhruba měsíc zloděj v devíti případech způsobil je odhadována na více než 140 tisíc korun. Pachatele přitom nenapravil ani předešlý trest, který mu za krádeže vyměřil soud v Trutnově. V únoru byl podmínečně propuštěn z vězení a v srpnu letošního roku za další krádež „vyfasoval“ od soudu v Mladé Boleslavi 300 hodin obecně prospěšných prací. Nyní je stíhán pro krádež a poškozování cizí věci a stíhání je vedeno na svobodě.
Komisař Bc. Ladislav Mareš
8. 11. 2011

vytisknout  e-mailem