Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracovní setkání českých a ukrajinských kriminalistů

Kolegové z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování PP ČR navštívili Velitelství Národní policie Ukrajiny v Zakarpatské oblasti. 

V minulém týdnu se v Hlavním úřadu Národní policie v Zakarpatské oblasti uskutečnilo pracovní jednání mezi kriminálními službami Národní policie Ukrajiny a Policie České republiky. Tématem jednání byla výměna zkušeností a dovedností v oblasti boje proti podvodům a kybernetické kriminalitě.  S tím souviselo i sdílení nástrojů dobré praxe v kriminální analýze, mezinárodní spolupráci,  pátrání po osobách a možnostech využití informací z veřejně dostupných zdrojů (OSINT). 

Delegace se za Policii České republiky účastnilo sedm pracovníků Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky z problematiky podvodů, podvodů páchaných v kyberprostoru, kriminální analytiky, pátrání po osobách a majetkové trestné činnosti. Za ukrajinskou stranu se jednání zúčastnil ředitel Velitelství Národní policie Ukrajiny v Zakarpatské oblasti policie, jeho náměstci a vedoucí pracovníci, kteří mají výše uvedené problematiky na starosti.

Expertní cesta byla součástí realizace projektu č. 14/2023 z programu Bezpečnostní rozvojové spolupráce s názvem „Posílení spolupráce služeb kriminální policie Ukrajinské národní policie a Policie České republiky – Ukrajina 2023“.

Děkujeme kolegům z Ukrajiny za přátelské přivítání, přínosné informace a spolupráci.

Praha 18. září 2023
kpt. Jakub Vinčálek
tiskový mluvčí PP ČR

vytisknout  e-mailem