Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pracovní setkání dvou policií

Dne 24. 10. 2008 v dopoledních hodinách přivítala ředitelka Okresního ředitelství Policie České republiky v Kutné Hoře, rada plk. JUDr. Blanka Matějů společně se svým náměstkem, pplk. Bc. Jiřím Varhulíkem a pracovníky preventivně informační skupiny, nprap. Bc. Vendulkou Hanzlovou a nprap. Danielem Votroubkem, ve své kanceláři ředitele kutnohorské Městské policie Oldřicha Kubového a jeho zástupce, Ing. Bc. Václava Marečka Dis. 

     Nejednalo se jen o přátelské setkání, ale zejména o pracovní návštěvu, kdy na programu tohoto vzájemného jednání byla zejména spolupráce těchto

MP na OŘ1 MP na OŘ1
MP na OŘ 3 MP na OŘ 3
dvou bezpečnostních ozbrojených složek. Obě strany se vzájemně shodly, že dosavadní spolupráce dosahovala vždy  velmi profesionálních rozměrů a mnohdy i nad rámec jakýchsi pomyslných služebních povinností. Obě strany se vzájemně informovaly o své činnosti a vizi do budoucna a při této příležitosti zhodnotily možnost ještě užší spolupráce za využití jistých nápadů, jakými jsou například možné poskytnutí monitoringu kamerového systému Městské policie, který se bude rozšiřovat ve městě Kutná Hora. Ze strany Městské policie byla nabídnuta pomoc, při již zmiňovaném monitoringu kamerovým systémem, ke kontrole a sledování vytipovaných míst Policií ČR, kde dochází ke zvýšenému nápadu trestné činnosti.   Zástupci Městské policie informovali i o provozu pultu centralizované ochrany majetku, který je a i nadále bude na Městské policii v provozu a tento mohou občané využít k ochraně a zabezpečení svého majetku. Projednávána byla i statistika součinnosti obou policií, kdy za období od 1. 1. 2008 do 23. 10. 2008 Městská policie Kutná Hora ve 191 případech asistovala na základě žádosti Policie ČR Kutná Hora ve 432 případech řešila oznámení od Policie ČR Kutná Hora. Z uvedených údajů vyplývá, že spolupráce obou těchto celků je beze sporu na úrovni a příkladná. Dále si zástupci Městské policie prohlédli interiéry kutnohorského Okresního ředitelství Policie ČR, nově zbudovanou recepci a operační středisko.
 Policisté se jednoznačně shodli na důležitosti vzájemné spolupráce i na důležitosti podobných pracovních setkání, neboť, jak uvedli, vzájemná otevřená komunikace vede nejen k upevňování vzájemných vztahů, ale zejména k důsledné a odpovědné ochraně veřejnosti před negativními společenskými vlivy, kterými jsou zejména narušení veřejného pořádku, ohrožení lidského života, zdraví i majetku. To je také hlavním cílem spolupráce obou těchto složek.   

 

vytisknout  e-mailem