Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pracovní úraz

Nový Jičín- Pracovní úraz dělníka a další zprávy z Novojičínska. 

V neděli 27. června v dopoledních hodinách došlo v Bordovicích na Novojičínsku k pracovnímu úrazu 24letého dělníka. Z dosud nezjištěných příčin došlo k vtažení jeho pravé dolní končetiny do stroje na výrobu folie. Mladý muž utrpěl zlomeninu stehenní kosti pravé dolní končetiny a rychlou záchrannou službou byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě. Doba léčení nebylo dosud policistům upřesněna. Trestně právní odpovědnost konkrétní osoby a případná míra zavinění bude předmětem dalšího šetření.


Stalo se …


Krádež vepřů

V noci na neděli 27. června vnikl neznámý pachatel do areálu vepřína v Trnávce na Novojičínsku. Z objektu výkrmny odcizil tři kusy jatečných vepřů o hmotnosti 120 kilogramů. Přitom poškodil zámek brány do objektu vepřína. Poškozená společnost celkovou částku vyčíslila přes 25 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, policie pátrá.

Z vozidla odcizil notebook

Neznámý pachatel vnikl v sobotu 26. června okolo poledne v Kopřivnici do zaparkovaného vozidla BMW. Z podlahy před předním sedadlem odcizil notebook ACER Aspire v černé plátěné tašce, ve které byla uložena i plynová pistole. Věci si zde uložila její majitelka, které byla způsobena škoda odcizením ve výši 20 tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro krádež.

Opilá řidička narazila do budovy

V sobotu 26. června okolo páté hodiny odpoledne jela 42letá řidička s vozidlem Škoda Felicia po ulici Místecká ve Frenštátě pod Radhoštěm po předchozím požití alkoholických nápojů. Opilá řidička nezvládla řízení a s vozidlem narazila do zdiva přilehlého domu. Následná dechová zkouška odhalila, že vozidlo řídila s více jak 3 promile alkoholu. První zkouška byla s výsledkem 3,06 a další s 3,49 promile alkoholu. Řidičce z Novojičínska byl na místě odebrán řidičský průkaz. Žena s naměřenými hodnotami souhlasila a odběr krve nebyl z tohoto důvodu proveden. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Způsobena škoda na vozidle a zdivu činila 8 tisíc korun. Policisté již ženu prošetřují pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
Dalšího opilého řidiče zjistili policisté o den dříve v Příboře. Osmatřicetiletý řidič z Frýdeckomístecka jel s vozidlem Mazda po ulici Frenštátské. Dechová zkouška odhalila hodnotu přes jedna promile alkoholu. První byla s výsledkem 1,15 a následná s hodnotou 1,13 promile alkoholu.
I v neděli 27. června zjistili novojičínští policisté dalšího opilého řidiče za volantem. Tentokrát 36letý muž jel s vozidlem Škoda Octavia po trase z obce Mořkov do Nového Jičína. Na ulici Palackého jej kontrolovala policejní hlídka. Následná dechová zkouška odhalila, že vozidlo řídil po předchozím požití alkoholu. První naměřena hodnota byla s 1,52 promile a následná s 1,43 ‰ alkoholu v dechu. Podezřelý s naměřenými hodnotami souhlasil a i on nyní čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Přehled dopravních nehod za uplynulý víkend

V pátek 25. června došlo na silnicích Novojičínska ke třem dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn. Způsobena škoda činila 45 tisíc korun.
V sobotu 26. června vyjížděli dopravní policisté ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn, ale jedna dopravní nehody byly způsobeny pod vlivem alkoholu. Hmotná škod byla vyčíslena na celkovou částku 140 tisíc korun.
V neděli 27. června řešili novojičínští policisté šest nehod, při kterých bylo sedm osob zraněno lehce. Škoda u těchto nehod činila 417 tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem