Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pracovníka prodejny udeřil pěstí

MOST - Ten ho podezíral z krádeže; Mladík z Mostu v Praze oloupil ženu o kabelku  

Mostecký policejní komisař obvinil 28letého muže z Mostu z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví. Ten měl v jedné prodejně elektro v Mostě napadnout pracovníka prodejny. Ten ho přistihl při tom, jak do tašky dává kávovar. Pracovník prodejny poté vyslechl na svoji adresu řadu nadávek a sprostých slov.  Nakonec mu obviněný poté, co pracovník prodejny přivolal pracovníky ostrahy, uštědřil ránu pěstí do obličeje a způsobil mu zlomeninu v obličeji a tržné rány. To si vyžádalo pobyt v ústecké nemocnici a pracovní neschopnost. Zranění poškozeného bylo kvalifikováno jako těžká újma na zdraví. Výtržníkovi hrozí za toto jednání v případě uznání viny až čtyřletý trest.

Na velikonoce skončil v nemocnici
Velikonoční oslavy se nevydařily v jedné obci na Litvínovsku. Tam přijel na návštěvu 42letý muž z Děčínska. Se svým kamarádem šel s pomlázkou koledovat ke známým. Cestou po vesnici se u jedné prodejny potkali s neznámými mladíky. Na místě se začali slovně dohadovat. Po slovní rozepři muž začal jednomu z mladíků mávat pomlázkou před obličejem. Ten pomlázku chytil a zlomil jí. Nakonec oba skončili v objetí na zemi. Při fyzickém útoku byl starší muž zraněn v obličeji a na hlavě. Se zraněním byl z místa útoku převezen do mostecké nemocnice, kde byl několik dnů hospitalizován. Mladší z dvojice, 26letý muž, utrpěl zranění na čele a nevyhledal lékařské ošetření. Policejní komisař po ukončení vyšetřování oba aktéry obvinil z přečinu výtržnictví a stíhá je na svobodě.

Mladistvý z Litvínovska kradl v Praze
Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech mladíka z Litvínovska z provinění loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladík, kterému nebylo ještě osmnáct let, minulý týden v Praze oloupil 55letou ženu z Prahy. Ta šla po chodníku v jedné pražské čtvrti ve večerních hodinách. Náhle k ní přistoupil neznámý mladík a udeřil ji do hřbetu ruky, ve které žena nesla kabelku. Poté jí kabelku z ruky vytrhl a dal se na útěk. Žena však začala volat o pomoc. Její volání slyšeli kolemjdoucí a jeden z nich mladistvého lupiče zadržel. Odcizená kabelka, ve které žena měla peněženku s finanční hotovostí, klíče, brýle, platební karty a další věci v celkové hodnotě 9 400 korun, byla zajištěna a vrácena zpět poškozené. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo.

Peníze neměla a přece nakupovala
Dvacetiletá žena z jedné obce na Teplicku kradla v Mostě a v Ústí nad Labem. V jednom supermarketu zcizila 160 kusů balení kostek masoxu za 3 500 korun, které se ukryla do batohu a poté zamířila k východu. Tam byla zadržena ochrankou. V Mostě žena odcizila 18 kusů šamponů, jedenáct zubních past a další kosmetiku. I tento lup schovala do batohu a pak chtěla z prodejny odejít. Žena ukradla zboží v celkové hodnotě 6 200 korun. Policisté v Mostě ji sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V dechu měl dvě promile
Dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté hlídkové služby z Litvínova při silniční kontrole v Litvínově 40letému řidiči. Muž byl za volantem nákladního vozidla značky Volvo s návěsem. Policisté na základě výsledků dechové zkoušky řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Tomu řidič vyhověl. Policisté obvodního oddělení muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

Lup ukrývala do kabely
S kabelou na nákup se vydala 33letá žena z Ústeckého kraje. Ta však za zboží nehodlala platit. Ještě mezi regály tak v útrobách kabely mizely zásoby zubních past, pleťových krémů, parfémů a dalších drogistických výrobků. Žena takto v několika prodejnách odcizila zboží za více jak devět tisíc korun. Policisté podezřelé sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Titanové okapy byly pro zloděje lákadlem
Barevné kovy titan a zinek přilákaly neznámého nenechavce. Ten v jedné obci na Litvínovsku vnikl na budovu trafostanice s rozvodnou a z ní odcizil několik desítek svodových okapů z titanu a zinku. Poškozené organizaci vznikla předběžně hmotná škoda ve výši třinácti tisíc korun. Případem krádeže se zabývají litvínovští policisté.

Z lapky bude možná hokejista
Na hokejovou kariéru se zřejmě chystá jeden neznámý poberta. Ten v jedné obci na Litvínovsku vnikl na pozemek rodinného domu. Musel přelézt dvoumetrový plot. Pak se vloupal do kůlny za domem. Tu prohledal a nakonec odnesl tašku s hokejovou výzbrojí a výstrojí. Poškozený majitel vyčíslil škodu na čtyřicet tisíc korun.

Zloděj se v šatně činil
V jednom litvínovském fitness centru řádil zloděj. Ten tento týden překonal v pánské šatně zámky u několika šatnových skříněk. Přítomným sportovcům lapka odcizil mobilní telefony, peníze, osobní doklady, sportovní oděvy a další věci. Poškozeným vznikla krádeží vloupáním škoda ve výši 22 tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají litvínovští policisté, kteří krádež šetří.

Most, 17. června 2010

 

vytisknout  e-mailem