Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Další tragická dopravní nehoda na Praze-východ

Krátce po sedmé hodině ranní došlo dnes 20.února 2015 v centru obce Nehvizdy k tragické dopravní nehodě.  

Pětasedmdesátiletou ženu srazilo na přechodu pro chodce nedaleko autobusové zastávky nákladní vozidlo. Žena utpěla zranění, kterým na místě podlehla. Policisté na místě vyloučili, že by  šetačtyřicetiletý řidič řídil pod vlivem alkoholu.

Co bylo příčinou a veškeré okolnosti vyšetřují dopravní policisté a kriminalisté z Prahy- východ. Zjišťují mimo jiné, zda řidič dodržel předepsanou rychlost v obci a zda se plně věnoval řízení.
 

Po dobu zadokumentování tragické nehody bylo centrum obce uzavřeno. Policisté ve spolupráci se strážníky Obecní policie Šestajovice odkláněli dopravu po objízdných trasách na obec Čelákovice a Horoušánky.


Po více než dvou hodinách zprovoznili alespoň jeden jízdní pruh a řídili dopravu kyvadlově. Provoz byl plně obnoven po téměř čtyřech hodinách.


 

V souvislosti s dopravními nehodami, kdy je chodec sražen na přechodu pro chodce je důležité připomenout, že absolutní přednost chodců na přechodu neexistuje. Řidič musí mít šanci  na danou situaci zareagovat a vozidlo zastavit.


 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD

20.února 2015

vytisknout  e-mailem