Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Práva k ochranným známkám

Dva prodejci nabízeli zboží 

       Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 34 letý cizinec, který byl obviněn z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Koncem měsíce února letošního roku přechovával v prodejním stánku v Železné Rudě oděvy, parfémy a peněženky neoprávněně označené ochrannými známky. Policisté zajistili celkem 39 kusů tohoto zboží, které bylo určeno k prodeji. Škoda byla vyčíslena na 60 200 Kč.
 
     Ve středu 9. listopadu 2011 dopoledne v Železné Rudě policisté kontrolovali prodejní místo a zjistili, že 35 letý cizinec nabízel a přechovával 36 kusů oděvů i obuvi neoprávněně označené ochrannými známkami. Muž  tentýž den převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a byl obviněn z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Výše škody činí 30 000 Kč.
 
     Podle trestního zákoníku, kdo uvede do oběhu výrobky neoprávněně označené ochrannou známkou, k níž přísluší výhradní právo jinému, nebo známkou s ní zaměnitelnou nebo výrobky nabízí nebo přechovává, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

nprap. Ladmanová Dana

11.11.2011

vytisknout  e-mailem