Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pravá - levá

DĚČÍN - Vzali v lese závoru; Krádež v lesoparku 

Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody si v těchto dnech vykoledoval devatenáctiletý mladík z Děčína. Dvakrát v tomto týdnu měl totiž střešním okénkem vniknout do stejného bytu, kdy v pondělí měl z pravého nočního stolku v ložnici sebrat přes dva tisíce korun a včera pro změnu čtyři tisíce z levého. Pak už následovala návštěva obvodního oddělení. Teď mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Vzali v lese závoru
 
Část kovové závory uzavírající lesní cestu v Lobendavě proti vjezdu vozidel, nedávno zmizela. Nenechavec, který ji odlomil, tak celé zařízení učinil neupotřebitelným. Jinými slovy je teď k ničemu. Škoda byla vyčíslena na zhruba čtyři tisíce korun. Policisté z Velkého Šenova se nakonec dostali na kobylku dvěma výtečníkům ve věku osmadvacet a čtyřiadvacet let, kteří mají mít tuto lumpárnu na svědomí. Včera jim na služebně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. A protože činu se měli dopustit v recidivě, hrozí tandemu až tříleté odnětí svobody.
 
 
Krádež v lesoparku
 
Okrasné dřeviny v hodnotě kolem dvou tisíc korun odcizil neznámý nenechavec v českokamenickém lesoparku. Tím se dopustil přestupku proti majetku. Případem se zabývají policisté z místního obvodního oddělení. Bude-li pachatel dopaden, může ve správním řízení zaplatit až patnáctitisícovou pokutu.
 
 
 
 
22. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem