Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pravděpodobný vrah je stále na útěku

Od středy dne 18. srpna se kriminalisté z pražské „Mordparty“ zabývají v pořadí již jedenáctým případem trestného činu vraždy. Po muži, který je z tohoto skutku důvodně podezřelý, prozatím bezvýsledně pátrají.  

K události došlo pravděpodobně ve středu dne 18. srpna nad ránem v Praze 6. V bytě, který již několik let společně obývali jednačtyřicetiletý muž a jeho o rok starší družka, došlo zřejmě k hádce. Sousedé totiž slyšeli ženino volání o pomoc. Na dveře bytu ale zaklepali až ráno. Protože nikdo neotvíral, uvědomili o všem policii. Ta zjistila, že žena je mrtvá. Utrpěla několik bodných ran, kterými ji usmrtil neznámý pachatel. Okamžitě padlo podezření na jejího druha. Bylo zjištěno, že se v bytě pohyboval ještě v odpoledních hodinách. Rozjela se tak rozsáhlá pátrací akce, která měla za cíl podezřelého muže co nejdříve dopadnout. Přestože policisté důkladně prověřili bližší i širší okolí místa činu, nebyli úspěšní. Na podezřelého muže vydal státní zástupce předběžný souhlas se zadržením.
 
Možností, kde by se mohl dotyčný skrývat, je více. Může být ozbrojen, nelze odhadnout jeho reakce. Kriminalisté prověřují všechny možné varianty a v této souvislosti žádají o pomoc a spolupráci také občany. Žádají je o jakékoliv informace, které by mohly vést k vypátrání tohoto podezřelého muže. Poznatky přijmou kdykoliv operátoři tísňové linky 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 19.8.2010

vytisknout  e-mailem