Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Právě „vařil“ …

Karviná - muž byl zadržen v průběhu výroby pervitinu 

Karvinští kriminalisté po několikaměsíčním prověřování zahájili trestní stíhání třicetiletého muže pro jeho rozsáhlou trestnou činnost v souvislosti s výrobou a distribucí drog. Na odhalení jeho nelegální činnosti měla výrazný podíl místní znalost a plné pracovní nasazení všech zainteresovaných od policistů obvodních oddělení až po kriminalisty.

Je mu kladeno za vinu, že od června 2022 do února letošního roku se měl podílet na  výrobě a distribuci pervitinu. Poznatky získané policisty v rámci prověřování pak mohly být zúročeny a koncem února byl za výrazného přispění kolegů ze zásahové jednotky zadržen. V tu dobu se právě zabýval výrobou metamfetaminu (pervitinu).

Při následných domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor a pozemků policisté zajistili téměř 250 g bílé krystalické látky a 6 000 tablet s látkou Efedrina Arena, ze kterých by bylo možno vyrobit téměř 200 gramů pervitinu. Zajistili také varnu, různé komponenty používané k výrobě drog, mobilní telefon a finanční hotovost s největší pravděpodobnosti pocházející z výnosu trestné činnosti. Prohlídek se zúčastnil také policejní psovod se psem, specialistou na vyhledávání drog, a znalci z odboru kriminalistické techniky a expertiz, kteří následně zajištěné věci podrobí odbornému zkoumání.

Zadržený muž s kriminalisty nespolupracoval, k trestné činnosti se odmítl vyjádřit. Přesto bylo  zjištěno, že od loňské června měl nejméně v šesti případech vyrobit nezjištěné množství pervitinu, který měl následně distribuovat uživatelům. Na základě shromážděných indicií byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let. Na základě podnětu podaného kriminalisty cestou státního zástupce rozhodl soudce o jeho umístění do vazby.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
4. 4. 2023

Odkazy do noveho okna

Foto III

Foto III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem