Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pravidelní lupiči

Hned tři loupežná přepadení jedné a té samé herny na ulici Jablonecká v Praze 9 v průběhu několika uplynulých měsíců vyšetřují od prosince 2008 kriminalisté z policejního obvodu Praha III.  

První případ se odehrál v úterý dne 16. prosince roku 2008 krátce před půl třetí ráno. Do herny vstoupili tři neznámí pachatelé maskovaní kuklami. Dva z nich byli ozbrojeni pistolemi, třetí držel v ruce elektrický paralyzér. Pod pohrůžkou jeho použití donutili třiapadesátiletou obsluhu herny, aby jim dala peníze. S přibližně 80 tisíci korunami na hotovosti poté z místa utekli. Barmanku ani dva hosty, kteří byli incidentu přítomni, naštěstí nezranili.
 
Druhá událost se stala ve čtvrtek dne 26. února letošního roku asi deset minut před pátou hodinou ranní. Tentokrát se v provozovně objevil neznámý maskovaný ozbrojený pachatel, který využil situace, kdy zde nebyl žádný návštěvník. S namířenou pistolí v ruce dotlačil šestapadesátiletou barmanku za barový pult, kde odcizil tržbu ve výši asi 13 tisíc korun. Následně ji zatlačil na toalety a chtěl, aby otevřela trezor, přestože mu opakovaně tvrdila, že od něj nemá klíče. Pachatel jí neustále vyhrožoval zabitím. Pak ji zatlačil zpět k baru, odkud následně odcizil dalších 40 tisíc korun. Hned poté místo kvapně opustil. Událost se obešla naštěstí bez zranění.
 
Poslední loupežné přepadení této provozovny se odehrálo v pátek dne 13. března letošního roku v půl šesté ráno. Do provozovny vešel neznámý maskovaný muž ozbrojen střelnou zbraní, kterou ohrožoval čtyřiadvacetiletou barmanku. Také ji donutil pod pohrůžkou násilí, aby mu vydala peníze. Nakonec si odnesl asi 50 tisíc korun na hotovosti, se kterými utekl neznámo kam.
 
Všechny tyto případy vyšetřují kriminalisté z policejního obvodu Praha III jako trestný čin loupeže, za který pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let. Vzhledem k tomu, že se popisy pachatele a způsob provedení činu v obou posledně zmíněných případech nápadně podobají, nevylučují kriminalisté, že by se mohlo jednat o jednu a tutéž osobu.Jde o muže ve věku mezi 20 – 30 lety, štíhlé, asi 168 - 170 cm vysoké postavy, který hovořil česky zřejmě s ruským přízvukem. Byl oblečený celý v černém, obličej si maskoval černým šátkem, na hlavě měl černou čepici. V ruce držel krátkou střelnou zbraň.
 

vytisknout  e-mailem