Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pravomoc úřední osoby

KLATOVSKO - Muž postupoval v rozporu s právním předpisem. 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o zneužití pravomoci úřední osoby, který souvisel s neoprávněným převodem vozidla. Šedesátiletý muž z Klatovska převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby.

Muž v měsíci květnu 2019, jako úřední osoba, umožnil neoprávněný převod havarovaného vozidla značky Bentley Continental. Muž z Klatovska měl vozidlo svěřené od provozovatele podle ústní i písemné domluvy z měsíce března 2019 s tím, že vozidlo vlastní společnost, u níž byl uložen technický průkaz k vozidlu.

Převod se uskutečnil z provozovatele na nového vlastníka, kterým byla firma zabývající se nabídkou a prodejem vozidel, i když ze strany žadatele nebyla poskytnuta plná moc s úředně ověřeným podpisem od skutečného předešlého vlastníka.

Muž jednal v rozporu se zákonem o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a tímto došlo ke změně vlastníka a provozovatele vozidla ve prospěch jiné společnosti.

Obviněný takto postupoval a vykonal pravomoc způsobem odporujícím jinému právnímu předpisu.

nprap. Ladmanová Dana

8. února 2021

vytisknout  e-mailem