Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Praxe studentů střední policejní školy

KARLOVARSKÝ KRAJ – Vyzkoušet si mohli různé policejní činnosti. 

I v letošním roce čekala na studenty třetích ročníků Střední policejní školy v Sokolově odborná praxe, která se konala 13. do 31. května letošního roku. Studenti, kteří byli rozděleni do dvou skupin, strávili jeden týden na Krajském ředitelství policie Karlovarského kraje, konkrétně na organizačních článcích Územního odboru v Sokolově a pro druhou skupinu byl připraven bohatý program ve školicím středisku na Bublavě. 

Na každý den byl pro studenty připraven bohatý program, při kterém mohli blíže poznat náplň práce policistů, ale také techniku, se kterou každý den pracují. Během odborné praxe tak studenti mohli poznat práci dopravních policistů, kriminalistů, policistů z obvodních oddělení či cizinecké policie. V průběhu praxe se studenti společně s policisty zúčastnili dopravně bezpečnostní akce, při které probíhaly silniční kontroly vozidel. Kriminalistický technik studentům ukázal, co všechno obnáší jeho práce. Studenti také navštívili pohotovostní a eskortní oddělení, Odbor cizinecké policie, nebo také Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Zajímavou zkušeností pro studenty bylo také pátrání v terénu po pohřešovaných osobách, kterým následně po vypátrání poskytovali první pomoc a vyzkoušeli si tak týmovou práci a komunikaci. 

Během bohatého programu se studenti dozvěděli zajímavé informace a vyzkoušeli si mnoho policejních činností. 

Cílem této praxe bylo přiblížit pohled na práci u Policie České republiky. Studenti byli s praxí a připraveným programem ze strany náborového týmu a policistů velice spokojeni. Měli mnoho dotazů, na které jim policisté rádi odpověděli. Přejeme studentům hodně štěstí do dalšího studia a budeme rádi,  když se při výběru svého budoucího zaměstnání rozhodnou posílit Policii České republiky v Karlovarském kraji a nastoupí do služebního poměru.

nprap. Jan Bílek
5.6.2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem