Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prázdninová prevence

Frýdek-Místek – v Třinci jsme se i v době letních prázdnin zaměřili na prevenci. 

          

Foto: PČR/Vyřeš zločin- snímání dakto stopFoto: PČR/Vyřeš zločin- snímání dakto stop
Ve spolupráci s Muzeem města Třince a Mendelevovým muzeem Policie ČR Brno realizujeme běh preventivních besed určených pro širokou veřejnost celého věkového spektra. Hlavním cílem je oslovit zejména mládež a upozornit na rizika spojené s užíváním drog a alkoholu, s internetem a sociálními sítěmi a nakonec na bezpečí občanů obecně. Svou část zde mají i senioři, kterým promítneme film Šmejdi a po projekci proběhne beseda na téma trestné činnosti páchané na seniorech. Součásti besed je i malý policejní workshop. Děti si například zkusily snímání daktyloskopických stop nebo vytvářeli grafiky na témata prezentovaných problematik. Ty nejlepší jsme společně se zaměstnanci muzea ocenili.

        Součásti akcí je i unikátní interaktivní výstava „Stopa-vyřeš zločin“, kterou připravilo místní muzeum ve spolupráci s Mendelevovým muzeem Masarykovy univerzity Brno. Ta se věnuje vědeckým metodám v kriminalistice. Úkolem návštěvníků je vyřešit předestřenou vraždu a usvědčit jednoho ze tří podezřelých, a to pomocí daktyloskopického komparátoru nebo trasologické analýzy odlitku stop s botami podezřelých.                                                                                                                                              
Kromě možnosti vyzkoušet si tyto vyšetřovací postupy návštěvníci ocenili praktické informace, které jim byly předány přímo na besedách s policií.


 

20. srpna 2014
por. Mgr. Vlastimil Starzyk

Odkazy do noveho okna

Vyřeš zločin

Vyřeš zločin 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem