Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prázdninová statistika dopravních nehod

Během dvou týdnů zemřely na silnicích našeho okresu 4 osoby  

Během letních prázdnin šetřili policisté na Jičínsku 102 dopravních nehod, při nichž čtyři osoby zemřely a 56 bylo zraněno, z toho 6 těžce. V sedmi případech byl na vině alkohol, celková škoda byla vyčíslena na 6,3 milionu korun.

V loňském roce došlo ve stejném období k 121 dopravním nehodám, které si vyžádaly tři životy a 71 zraněných, z toho 11 těžce. Na dvanácti nehodách se podílel alkohol, celková škoda byla vyčíslena na 6,8 milionu korun.
 
Ke dvěma tragickým nehodám, při kterých zemřely čtyři osoby, došlo letos během čtrnácti dnů na silnici č. I/16 u obce Samšina.
 
V pátek 12. srpna 2011  zde v odpoledních hodinách nepřežil srážku sanitního vozidla a osobního vozu BMW sedmasedmdesátiletý pacient a devětatřicetiletý řidič osobního vozidla. Jeho pětadvacetiletá spolujezdkyně zemřela po převozu do nemocnice. Řidič sanity a zdravotní sestra utrpěli zranění, se kterým byli převezeni do jičínské nemocnice. 
  
 
K druhé nehodě, která si vyžádala jeden život, došlo na stejném místě o patnáct dnů později, v sobotu 27. srpna. V tomto případě srážku vozidel Volkswagen Golf, Škoda Felicia a Škoda Octavia nepřežil čtyřiapadesátiletý řidič felicie. Dalších šest zraněných osob bylo převezeno do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, Krajské nemocnice v Liberci a  Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
 
 
V důsledku obou tragických nehod policisté uvedený úsek vyhodnotili jako nebezpečný a na vzniklou situaci zareagovali zvýšeným dohledem a  častějším měřením rychlosti jízdy. Kromě těchto opatření se obrátili na Krajský úřad v Hradci Králové na Odbor dopravy a silničního hospodářství s podnětem k provedení místní úpravy dopravního značení a k přezkumu povrchu vozovky. Ve směru od Sobotky policisté navrhli za deště snížení rychlosti na 60 km/h a v opačném směru od Jičína pak za stejných podmínek snížení rychlosti na 70 km/h.
 
 
nprap. Hana Klečalová
6. září 2011 v 12:15

 

vytisknout  e-mailem