Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prázdninový silniční provoz už začal

PRAHA VENKOV – ZÁPAD – Ode dneška do neděle proběhne několik dopravně bezpečnostních akcí po celé republice. 

Že dnes ještě prázdniny nejsou? Tak proč policisté kontrolují prázdninový silniční provoz? Právě proto, že dle statistik jsou tyto dny jedny z nejrizikovějších. Ačkoliv se počet nehod v minulém roce za období letních prázdnin snížil, bohužel, počty usmrcených i zraněných byly vyšší.  

Ode dneška do neděle proběhnou dopravně bezpečnostní akce po celé republice. Stejně jako v předchozích letech budou policisté provádět intenzivní dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, především na komunikacích s očekávanou zvýšenou hustotou dopravy. Blížící se prázdniny znamenají vyšší koncentraci dětí v silničním provozu, ale i všech účastníků silničního provozu. Hezké počasí láká k cestování. Cyklisté i motorkáři vezmou za své a využijí sezónu v plném proudu.

Hlavní příčiny dopravních nehod v minulém roce byly jednoznačně takové, že se řidiči plně nevěnovali řízení. Policisté proto budou kontrolovat zejména dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy v jízdních pruzích, držení hovorového nebo záznamového zařízení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel a dodržování zákazu předjíždění nákladních automobilů.

K těmto aktivitám se přidá i prevence, která se bude věnovat motorkářům v rámci projektu Kolama dolu – učme se přežít a cyklistům v rámci projektu Na kole jen s přilbou. Stranou nezůstane ani prevence k viditelnosti chodců a cyklistů a k bezpečné manipulaci a nehodovosti řidičů elektrokol.

Snahou policistů je snížit nehodovost a ovlivnit nekázeň některých účastníků právě dopravně bezpečnostními akcemi a preventivními aktivitami.

Řidiči, počítejte se zvýšeným pohybem cyklistů, chodců a motorkářů! Přizpůsobte tomu i způsob jízdy, ať prázdniny neskončí tragicky!

por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
28. června 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem