Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražský maraton

Policie připravuje v souvislosti s nedělním závodem příslušná bezpečnostní opatření. 

V souvislosti s konáním Volkswagen Maratonu v centru metropole připravuje pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření. Na bezpečnost a plynulost dopravy, stejně tak i bezpečnost účastníků i diváků budou od časných ranních hodin dohlížet stovky policistů a strážníků. Pražané a návštěvníci hlavního města se tak musí připravit na rozsáhlá dopravní omezení, která budou závod doprovázet.

Start maratonu bude v 9 hodin na Staroměstském náměstí a závod povede po trase: Staroměstské náměstí, Pařížská, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, Klárov, Valdštejnská, Tomášská, Malostranské náměstí, Mostecká, Karlův most, Křižovnická, náměstí Jana Palacha, Mánesův most, Kosárkovo nábřeží, U plovárny, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Komunardů, Jateční, Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Rohanské nábřeží, Těšnovský tunel, nábřeží Ludvíka Svobody, Dvořákovo nábřeží, Pařížská, Staroměstské náměstí, Celetná, Na příkopě, 28. října, Národní, Masarykovo nábřeží, Jiráskovo náměstí, Jiráskův most, Dienzenhoferovy sady, Zborovská, Lidická, Palackého most (v protisměru), Rašínovo nábřeží, Svobodova, Na Slupi, Ostrčilovo náměstí, Sekaninova, Jaromírova, Ostrčilovo náměstí, N Slupi, Svobodova, Rašínovo nábřeží, Vyšehradský tunel, Podolské nábřeží (v protisměru), otočka u Jeremenkovy, zpět Podolské nábřeží pruhem pro směr z centra, Vyšehradský tunel, Rašínovo nábřeží, Palackého most (v protisměru), Lidická, Svornosti, Strakonická, otočka přibližně u Nádražní, Strakonická, Hořejší nábřeží, Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, most Legií, Smetanovo nábřeží, Křižovnická, náměstí Jana Palacha, Mánesův most, Kosárkovo nábřeží, U plovárny, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Komunardů, Jateční, Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Rohanské nábřeží, Těšnovský tunel, nábřeží Ludvíka Svobody, Dvořákovo nábřeží, Pařížská, Staroměstské náměstí.

Po celé délce trasy budou policisté spolu s městskými strážníky řídit a uzavírat dopravu podle aktuální situace. Prosíme proto motoristy o maximální trpělivost a respektování pokynů policistů a strážníků, případně doporučujeme zvolit jinou objízdnou trasu.

O akci informuje na svém webu Magistrát hl. m. Prahy a přehled konkrétních výluk MHD je k dispozici na webu Dopravního podniku hl. m. Prahy.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová  - 6. května 2017

vytisknout  e-mailem