Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští kriminalisté odhalili gang zlodějů

Členové organizované skupiny se dopouštěli krádeží v prodejnách po celé České republice a hlavně v Praze.  

Skupinka několika osob pokaždé stejným způsobem vstoupila do prodejny např. hodinářství, barvy laky, sportu, nábytku. Zde jeden ze členů přistoupil k zaměstnanci prodejny a odlákal jej od pokladny. Posléze se další ze skupiny přiblížil k pokladně, kde v podřepu uschován za pultem otevřel kasu a z ní odcizil finanční hotovost. V několika případech si nevystačil s penězi a ještě odcizil mobilní telefony a příruční tašky zaměstnanců. Jedná se o několik desítek případů. Pražským kriminalistům se díky velmi dobré operativně pátrací činnosti do této chvíle podařili ztotožnit tři osoby z celé skupiny.  Ti jsou při činu zaznamenáni na záběrech z kamerového systému pořízeného v prodejnách. Jeden z podezřelých a to osmatřicetiletý muž je v tuto chvíli umístěn ve vazební věznici za obdobnou trestnou činnost.   Další podezřelí dva muži a to Miroslav Martinovský nar. 26.3.1972 a Petr Holešovský nar. 19.9.1976 (viz. příloha a foto) jsou vyhlášeni v celostátním pátrání. Policisté po této dvojici mužů intenzivně pátrají.  Tyto osoby se dopustily trestného činu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 
 
V celé této skupině je další podezřelou žena neznámé totožnosti, která je taktéž zachycena na záznamech z kamerového systému. Ta pomáhala při odlákávání zaměstnanců od kasy. Žena je přibližně 160-165 cm vysoké silné postavy.  V tuto chvíle škoda, kterou spáchali, je vyčíslena na jeden milión korun.  
 
 
Kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po ženě neznámé totožnosti a mužích vyhlášených v celostátním pátrání. Jakékoliv informace k osobám, nebo další poškození mohou volat na linku 158.

 

 

nprap. Eva kropáčová 20.1.2011

vytisknout  e-mailem