Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští policisté pátrají po pachateli trestného činu znásilnění

Příslušníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství P ČR Praha II. vyšetřují okolnosti trestného činu znásilnění, ke kterému došlo desátého září tohoto roku. V souvislosti s tímto případem žádají policisté občany o spolupráci při pátrání po podezřelé osobě a zároveň vybízejí ženy ke zvýšené ostražitosti v oblasti pražské čtvrti Stodůlky. 

 
Desátého září, kolem půl desáté večer, přepadl dosud neznámý muž ženu venčící psa v Mukařovského ulici. Pachatel ženu zaskočil poblíž zimního stadionu mezi ulicemi Archeologická a Bronzová. Pod pohrůžkou násilí jí přiměl, aby mu byla po vůli. Znásilněná žena oznámila tento trestný čin až následujícího dne.
Policisté mají k dispozici výpověď dalších žen, které v této lokalitě podezřelý oslovil, obtěžoval a následně jim také vyhrožoval (pravděpodobně) zbraní. Vzhledem k tomu, že se jedná o muže podobného zevnějšku, je možné že mohl spáchat stejný trestný čin i na dalších ženách, které však policisty dosud nekontaktovaly. Kriminalisté žádají tyto případně oběti, aby policisty kontaktovaly alespoň telefonicky a podaly jim tak cenná svědectví na telefonním čísle: 974 855 543, kde je nainstalován záznamník. K dispozici je také linka tísňového volání 158.
Policisté zároveň vybízí ženy, aby dbaly zvýšené opatrnosti a nenavštěvovaly opuštěná, nepřehledná místa.  Všechny doposud spáchané případy se odehrály ve večerních hodinách, v časovém rozmezí mezi dvacátou až dvaadvacátou hodinou v  Praze 5, Stodůlkách. Nemohou vyloučit, že se dosud neznámý pachatel obdobného jednání opakovaně dopustí.
 
Popis podezřelého muže: 35 až 40 let, 175 cm vysoká sportovní postava, tmavší – opálená pleť, zvětšené břicho, velmi krátké vlasy na ježka, čelní kouty, vousy – třídenní strniště, bez viditelného tetování a náušnic, mluvil česky bez zadrhávání či jiných vad řeči. V době spáchání trestného činu byl podezřelý oblečen do bílého bavlněného trička s krátkým rukávem, červených pracovních kalhot – „montérek“ s laclem, bundy (pravděpodobně džínové) světle modré barvy. Na hlavě měl kšiltovou čepici tmavé barvy a na nohou měl obuté pracovní boty (pravděpodobně černé).               
Odkazy do noveho okna

Násilník.jpg

Násilník.jpg 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem