Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští policisté uvedli do života další projekt

V Muzeu Policie ČR byl slavnostně uveden do života další projekt prevence kriminality, který vytvořili pražští policisté. Projekt v podobě filmu je určen nejen pro děti, ale i pro rodiče a vypráví o tom, jak je těžké vyrovnat se v období dospívání s náročnými životními situacemi. 

        Devětadvacátého března tohoto roku přišli pražští policisté do Muzea Policie ČR, aby zde seznámili veřejnost s novým projektem prevence kriminality, který se jmenuje: „ Já chci domů!“. Jedná se o filmový snímek, jenž natočil pan režisér Zdeněk Všelicha, na námět autorky projektu paní mjr. PhDr. Aleny Kovářové. Odbornými poradci realizačnímu týmu byla paní Doc. PhDr. Ludmila Čírtková, CSc. a paní Mgr. Dana Zedníková. Kmotrou tohoto projektu se stala ředitelka Muzea Policie ČR paní Marcela Machutová, která projekt během pondělního dopoledne řádně pokřtila a poté mu popřála mnoho úspěchů.
        Filmový příběh s názvem: „ Já chci domů!“ volně navazuje na již zrealizované preventivní projekty Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy: „Zpackané životy“ a „Nechte mě bejt“. Jedná se o příběh chlapce, který vyrůstá v neúplné a nefunkční rodině, který v období dospívání musí řešit mnohé náročné životní situace. Chlapec nemá oporu v těch, od kterých ji očekává. Rodiče jej zklamou. Neuvědomují si, že mají odpovědnost nejen za své chování, ale i za výchovu svého syna. Náročné životní situace, které chlapec prožívá, se mění v kritické a nakonec končí ve výchovném ústavu a později i ve výkonu trestu odnětí svobody. Filmový snímek vypovídá, čím vším musí tento chlapec projít a jak těžká je cesta zpět do normálního života.
        Projekt vznikl díky finanční podpoře Magistrátu hlavního města Prahy v rámci grantů „prevence kriminality 2009“a Ministerstva vnitra ČR v rámci resortního programu prevence kriminality 2009. 

kpt. Bc. Iva Knolová

Odkazy do noveho okna

Ja Chci Domu

Ja Chci Domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem