Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prchal z místa činu

LITOMĚŘICE – Nalezl ho policejní pes; Nevydařený lup 

V noci na čtvrtek se pokusil 33letý muž z Roudnicka odcizit benzin z vozidla zaparkovaného před domem v malé obci na Podřipsku. Na místě byl vyrušen majitelem, který zavolal policisty a snažil se bránit svůj majetek. Podezřelý muž kladl aktivní odpor a začal mávat nožem, kterým majitele vozidla poranil. Poté z místa utekl. Přivolaní policisté se ihned vydali po horké stopě a za necelé dvě hodiny podezřelého muže zadrželi. Velkou zásluhu na dopadení podezřelého měl také služební pes Nick, který nejprve nalezl odhozený nůž a ošacení a následně i hledaného muže ukrytého v zemědělském objektu.

Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci, pokusu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tento skutek v případě soudem uznané viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na 6 let.
Jako celostátně hledaný byl následně dodán do výkonu trestu pro jinou trestnou činnost, za kterou byl nedávné době odsouzen.
 

Nevydařený lup
Na místě činu i se svou kořistí byl o víkendu zadržen také 33letý muž z Libochovicka. Zadrželi jej litoměřičtí policisté při krádeži okapů v centru města. Podezřelý muž pro okapy vyšplhal až do výšky deseti metrů, ale svou kořist neodvezl. Na obvodním oddělení si z rukou policistů převzal podezření z trestného činu krádeže.
 

31. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem