Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Přebíhající zvířata

ŽĎÁRSKO: Ke střetům nedošlo. 

     V neděli 27. února 2011 šetřili policisté dvě dopravní nehody, které byly způsobeny přebíhajícími zvířaty. Ani v jednom případě nebyla zvířata vozidly zachycena, ovšem škoda na vozidlech dosahuje výše 170 000 korun.

      První nehoda se stala v 17:30 hodin. Dvaadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem VW Vento po silnici III. třídy v obci Pavlov  směrem k obci Starý Telečkov. Řidič se plně nevěnoval řízení svého vozidla, protože ladil rádio. Následně se lekl přes silnici z pravé strany přebíhající kočky a začal prudce brzdit. Vozidlo ale nezvládl. V protisměru narazil do oplocení domu i do zde zaparkovaného osobního vozidla Opel Vectra. Ke střetu se zvířetem nedošlo. Dechová zkouška neodhalila požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidlech je odhadnuta na 100 000 korun.


     Druhá nehoda se přihodila deset minut po 20. hodině. Pětadvacetiletá řidička jela s osobním vozidlem Chevrolet Aveo po pozemní komunikaci ve směru od obce Račín k obci Vepřová. Silnice v tu dobu byla vlivem povětrnostních podmínek namrzlá. Při průjezdu levotočivou zatáčkou vyběhla z pravé strany do silnice srna. Řidička se jí lekla, mírně přibrzdila, ale vozidlo dostalo na namrzlé komunikaci smyk, který se jí již nepodařilo zvládnout. Vůz se na silnici roztočil a sjel na louku. Zde dál ve smyku pokračoval a levou přední částí narazil do sloupu elektrického vedení. Ke střetu osobního vozidla se srnou nedošlo. Zraněn nikdo nebyl. Na vozidle vznikla škoda ve výši 70 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

28. února 2011

vytisknout  e-mailem