Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přebytky marihuany prodával

CHOMUTOVSKO - Nyní je trestě stíhán; Využil nedovřených dveří; Mobil vytáhl z cizí kabelky. 

Osmatřicetiletý muž z Chomutova čelí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle policistů měl totiž dotyčný po dobu nejméně několika měsíců na Chomutovsku prodávat různým osobám sušenou rostlinu konopí (marihuanu). Poté, co vše „prasklo“, se obviněný, který je sám letitým uživatelem marihuany, k popsanému jednání přiznal. Gram této látky měl podle jeho „odběratelů“ prodávat za 200 korun. Sám ji nakupoval o něco levněji a podle jeho výpovědi pak její přebytky, které nespotřeboval, s menším ziskem prodával dál, prý aby on mohl kouřit „trávu“ zadarmo.

Tento nápad se mu nakonec vymstil. Za prodej drogy mu totiž v případě uznání viny u soudu hrozí kromě peněžitého trestu také trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.  

Využil nedovřených dveří

Špatně dovřených vstupních dveří od bytu zřejmě využil muž, který měl podle zjištění policistů vniknout do cizího obydlí a z kapsy bundy na chodbě odcizit necelých tisíc korun. K události došlo v tomto měsíci v panelovém domě na chomutovském sídlišti. Totožnost dotyčného byla brzy zjištěna a policisté mu již sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Své jednání tak může vysvětlit u soudu, kde mu hrozí až dvouletý trest.

Mobil vytáhl z cizí kabelky

Podezření ze spáchání trestného činu krádeže čelí 55letý Chomutovan. Ten v polovině října navštívil restauraci na sídlišti, kde si nejprve došel na toalety. Když se odtud vracel, všiml si na baru volně odložené kabelky. Sáhl do ní a vytáhl mobilní telefon, s kterým ihned z restaurace odešel. Poškozenému tím měl způsobit škodu přes 18 tisíc korun.

Podezřelý, který byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen k pětiletému nepodmíněnému trestu, by se tak nyní v případě uznání viny mohl za mříže vrátit až na tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 21. října 2022

vytisknout  e-mailem