Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přechody znají vítěze

BRNO: Mezi přechody v Kuřimi a Letovicích se vklínil podchod v Lažanech 

 Půlroční sledování přechodů pro chodce dopravními policisty dostalo v pondělí v Kuřimi své vítěze. Řeč je o projektu Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, který se zaměřil na kvalitu přechodů pro chodce v rámci Jihomoravského kraje. Policisté v průběhu prvního pololetí letošního roku sledovali a následně vytipovali nejbezpečnější a z pohledu bezpečnosti nejlépe stavebně vyřešené přechody v kraji. V prvním kole soutěže byla z navržených přechodů vybrána dvacítka přechodů. Z nich pak byli posouzením dopravních policistů vyhodnoceni vítězové.

Jako nejzajímavější a nejmodernější se policistům jevil přechod v Tyršově ulici v Kuřimi. Policisty zaujala především světelná řešení upozorňující na přechod. Letovický přechod U Hasičárny je naopak unikátní především svým stavebním řešením. Odvážné a radikální řešení situace chodců v obci Lažany, kterou protíná silnice I/43 Brno – Svitavy, dostalo od policistů další cenu. Obec neváhala investovat statisíce do vybudování podchodu, bez nějž si občané dnes nedokážou už přechod přetížené silnice vůbec představit.

Jeden z nejmodernějších přechodů v kraji, v Kuřimi v Legionářské ulici, byl v pondělí večer svědkem slavnostního aktu předání pohárů a diplomů za vítězství v soutěži.

por. Bohumil Malášek

por. Pavel Šváb

Odkazy do noveho okna

přechod_Kuim

přechod_Kuim 

Detailní náhled

přechod-Letovice

přechod-Letovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem